"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Twilight Struggle Deluxe edition

51,50EUR

  • Model: GMT-TWI01
  • Gefabriceerd door: GMT Games


Auteur(s): Ananda Gupta & Jason Matthews
Aantal spelers: 2 - 2
Speelduur: 90 min

Beschrijving: Twilight Struggle is een zogenaamd card-driven spel. Het spel is onderverdeeld in 10 spelbeurten van elk bijna 5 jaar. Het spelbord is een wereldkaart met landen, die zijn gegroepeerd naar 6 regio’s: Europa, Midden-Oosten, Afrika, Azië en Centraal- en Zuid-Amerika. Elk land heeft zijn eigen stabiliteitsfactor en daarbij zijn Afrikaanse landen bvb. politiek minder stabiel dan Europese. Elke regio heeft bovendien een aantal zogeheten Battle Ground Countries en controle daarvan is belangrijk voor de puntentelling. In elk land wordt bijgehouden hoeveel invloed je er hebt. Als jouw invloed in een land groter is, dan die van de tegenstander plus de stabiliteitsfactor, dan controleer je dat land. Landen zijn met elkaar verbonden en de vijandelijke invloed kan zich daarlangs uitbreiden, het zogenaamde Domino-effect.
Elke beurt begint met het aanvullen van je hand tot 8 of 9 kaarten waarna je een kaart uitspeelt. Die kun je op 2 manieren gebruiken: uitspelen voor de gebeurtenis zoals vermeld op de kaart of voor Operation Points. Met Operation Points heb je op zich weer 3 mogelijkheden: invloed in een regio vergroten, een coup plegen of de invloed van de tegenstander verkleinen. Couppogingen in Battleground Countries laten de internationale spanning toenemen. Dit wordt bijgehouden met de DefCon status, welke loopt van 5 naar 1. Als level 1 bereikt is, breekt de Thermonucleaire Oorlog uit en heeft de veroorzaker ervan het spel verloren. Ook mag je bij een lagere DefCon status in bepaalde regio’s geen couppogingen meer ondernemen. Een puntentelling voor een regio vindt plaats bij het uitspelen van een Scoring Card. Het spel eindigt in een automatische overwinning als iemand 20 punten weet te scoren. Slaagt niemand daar in tijdens het spel, dan wint diegene die aan het einde van de tiende beurt de meeste punten heeft.

Opmerking: Spelregels in het Engels. De kaarten bevatten Engelse tekst, taalafhankelijk.
Uitverkocht

Artikel opgenomen in ons assortiment op maandag 26 december, 2011.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.