"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Africana

33,20EUR

  • Model: ABA-AFR01
  • Gefabriceerd door: Abacus Spiele


Auteur(s): Michael Schacht
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 60 min

Beschrijving: In Africana heb je de kaart van Afrika als spelbord met in het midden de Evenaar die het spelbord in 2 helften verdeeld. Voorts zijn er een aantal steden die via lijnen met elkaar zijn verbonden en bevindt zich op elke helft een 'boek' (zoals bij het spel Valdora van diezelfde auteur).
Als je aan de beurt bent, dan kies je exact 1 actie. Je hebt de keuze uit 3 mogelijkheden. Ofwel trek je simpelweg 2 reiskaarten bij (er is echter een handlimiet van 5). 2de keuzemogelijkheid is een avontuurkaart kopen. Deze bevinden zich in de boeken. Je hebt 2 soorten: waardevolle kunstvoorwerpen en nuttige helpers. Om een avontuurkaart te kopen mag je gratis 1 kaart omslaan in het boek. Elke volgende kaart die je wil omslaan (dat mag zowel voor- als achterwaarts) kost 1 zilvermunt. Heb je een kaart gevonden die je wil, dan bepaal je 5 zilvermunten om ze te nemen.
De laatst mogelijke actie tenslotte is je avonturier verplaatsen. Via reiskaarten (in 5 verschillende kleuren) kan je je door Afrika verplaatsen. Kom je daarbij een locatie tegen die op je avontuurkaart staan, dan scoor je je kunstvoorwerp (punten en nieuwe zilvermunten) of heb je nuttige helper ter beschikking. Een nuttige helper is een soort permanente reiskaart van een welbepaalde kleur. Let echter op dat je er niet te veel van hebt, want anders krijg je te veel minpunten op het einde van het spel. Onderaan het bord liggen ook nog expeditiekaarten. Kom je op de startplaats van zo'n expeditie, dan kan je tot de expeditie toetreden, wat je sowieso al zilvermunten oplevert. Bereik je bovendien als eerste (iedereen kan immers tot die expeditie toetreden) de eindbestemming, dan scoor je de expeditie (punten en extra zilvermunten).
Het spel eindigt als de stapel expeditiekaarten op zijn. Expeditiekaarten en kunstvoorwerpen leveren pluspunten op, nuttige helpers eventueel minpunten, afhankelijk van hoeveel je er hebt. Wie de meeste punten heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Duits + Nederlands bijgevoegd. Alle spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op maandag 09 april, 2012.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.