"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


VivaJava: The Coffee Game

48,20EUR

  • Model: DHM-VIV01
  • Gefabriceerd door: Dice Hate Me Games


Auteur(s): T. C. Petty III
Aantal spelers: 3 - 8
Speelduur: 90 min

Beschrijving: Het doel van Viva Java is om de meeste overwinningspunten te vergaren. Dit ga je in de eerste plaats doen door het creëren heerlijke blends van verschillende koffiebonen. De blends die je maakt genereren een stroom aan punten, die echter afneemt in de tijd, als de oude blends worden vervangen door nieuwere, hippere blends. Spelers kunnen ook punten scoren door onderzoek te doen naar nieuwe technieken voor het oogsten en het mengen van koffiebonen, en door samen met andere spelers te investeren in zogenaamde superblends.
Eerst gaan alle spelers hun bonen oogsten en in hun koffiebrander stoppen (= een stoffen zak). De bonen komen in een variëteit van zes kleuren, en worden geoogst van negen velden, één boon per veld. Elk veld heeft een bijzondere eigenschap die willekeurig werd toegewezen aan het begin van het spel. Afhankelijk van het veld waar je je boon van kiest mag je dus een bepaalde speciale eigenschap gebruiken.
De 9 velden zijn nog eens onderverdeeld in drie groepen, en door voor een bepaald veld te kiezen, kiest men ook om met (een) bepaalde speler(s) samen te werken. Elk team van 2-3 spelers bepaalt immers of ze hun beurt zullen besteden aan onderzoeken of aan blenden. Elk lid van een team die kiest voor onderzoek krijgt onderzoekspunten die jouw capaciteiten om te oogsten, blenden of investeren zullen verhogen.
Het hart van het spel, hoewel, is het maken van blends. Teams die besluiten om te blenden moeten 5 bonen verzamelen, ten minste één van elke speler, willekeurig getrokken uit de koffiebrander van iedere speler. Het doel is het creëren van een combinatie van kleuren die gewaardeerd wordt door de consument. Mengsels worden gerangschikt op basis van de kleurencombinaties. Vijf bonen van dezelfde kleur (Extra Bold), is meer waard dan vier van dezelfde kleur (Bold), die op zijn beurt meer waard dan een 'full house' (Americano), enz.
Zodra alle teams hebben hun nieuwe blends hebben gemaakt, worden deze gerangschikt in de markt. De beste blend levert drie punten op aan elke speler die heeft meegeholpen, de andere zullen minder opleveren. Nadat punten zijn toegewezen verliezen ze al meteen een deel van hun waarde (er wordt 1 boon verwijderd) en de volgende beurt start.
Er zijn een aantal condities die het einde van het spel kunnen inleiden. Wie op het einde van die ronde de meeste punten heeft, die wint.

Opmerking: Spelregels in het Engels. Alle spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op donderdag 15 november, 2012.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.