"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Mercante

41,50EUR

  • Model: AEG-MER01
  • Gefabriceerd door: AEG


Auteur(s): Jeff Tidball
Aantal spelers: 3 - 5
Speelduur: 60 min

Beschrijving: Mercante is een spel dat behoort tot de Tempest-reeks. Een spelersbeurt bestaat uit 3 of 4 fasen. Fase 1 is de opschoonfase en wordt enkel uitgevoerd door de speler met de opschoonfiche. Men verwijdert alle goederen van de markten, voert een gebeurtenis uit, houdt een veiling voor overwinningspunten en geef vervolgens de opschoonfiche door
Fase 2 is het veilen van een scheepsinhoud. Men kiest een schip uit de haven en veilt de inhoud ervan. Je kan de volledige inhoud in totaal veilen of de verschillende grondstoffen afzonderlijk. De speler na de actieve speler doet een eerste bod, waarbij je slechts één keer mag bieden.
Fase 3 is het verzamelen van agenten. Men neemt alle agenten, actief of nog niet gebruikt, van zijn speelbord of voorraad in zijn hand.
Fase 4 tenslotte is het inzetten van zijn agenten en het uitvoeren de bijpassende actie uit. Mogelijke acties zijn: koop één overwinningspunt (de prijs is afhankelijk van een referentiespoor en als men deze actie kiest gaat men hier ook 1 vak op voorruit), verzamel informatie (neem de drie bovenste kaarten van de scheepsdeck, de gebeurtenissendeck of de contractendeck, bekijk ze en kies of je ze boven op of onderaan de stapel terug plaatst), huur dokwerkers (om goederen te verkopen heb je dokwerkers nodig, leg de grondstoffen terug in de voorraad en ontvang geld), verbeter je eigen bedrijf (koop één extra agent of koop een extra opslagplaats), manipuleer gebeurtenissen (trek een kaart en voeg deze toe aan je hand, daarna trek je er nog één of speel je er één), beveiliging (plaats een agent bij een opslagplaats om te beschermen tegen dieven), kies een contract (trek twee kaarten van de contractenstapel, houdt er één en leg de andere af) of stelen (je mag de goederen van een andere speler stelen indien ze niet beschermd zijn uit z'n opslagplaats).
Het spel eindigt als een speler 80 geld heeft verzameld, tot het laatste vak van het referentiespoor is bereikt of tot het laatste schip met goederen in de haven is aangekomen. Men krijgt dan nog punten voor o.a. elke 10 geld en minpunten voor onvervulde contract. De speler die daarna de meeste punten hefet, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels. De kaarten bevatten Engelse tekst, taalafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op woensdag 28 november, 2012.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.