"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


P.I.

28,20EUR

  • Model: TRE-PI001
  • Gefabriceerd door: Treefrog


Auteur(s): Martin Wallace
Aantal spelers: 2 - 5
Speelduur: 45 min

Beschrijving: In P.I. gaat u 3 moordzaken (= 3 rondes) proberen oplossen. Hiervoor moet u telkenmale de handkaarten van uw rechterbuurman proberen te raden. Deze kaarten omvatten een verdachte, een misdaad en een locatie. In een speelbeurt heeft de speler de keuze uit drie mogelijke acties.
Mogelijkheid 1 is een onderzoeker plaatsen (beperkt in aantal). Een onderzoeker plaats je op het speelbord bij een bepaalde locatie. Op deze locatie liggen er steeds enkele aanwijzingen (onder de vorm van losse tegels, dus elk spel anders). Indien de kaarten van je rechterbuurman overeenkomen met één van deze aanwijzingen, legt hij één rond schijfje per overeenkomst van jou op die plaats. Hij plaatst echter ook een blokje voor elke overeenkomst bij alle aangrenzende plaatsen. Op deze manier kom je hopelijk al héél wat te weten over z'n kaarten.
Mogelijkheid 2 is een bewijskaart kiezen uit de 9 openliggende kaarten. Deze kaarten omvatten ook weer daders, locaties of misdaden. Indien de kaart overeenkomt met de kaarten in de hand van de buurman, legt hij wederom een schijfje op de bewuste tegel. Is het in een naburige locatie, dan plaatst hij weer een blokje. Op deze manier ga je dus gerichter te werk omdat je speciek naar of de dader, of de locatie of de misdaad op zoek gaat.
Indien je voldoende bewijzen hebt verzameld, kies je voor mogelijkheid 3: het oplossen van de misdaad. Als jouw oplossing klopt, krijg je punten, afhankelijk van de plaats. Ben je de eerste die erin slaagt, krijg je 7 punten, de tweede krijgt 5, de derde nog 3. Indien je het echter in dezelfde beurt kunt raden, krijgen beide spelers wel hetzelfde puntenaantal. Bij een fout moet je je fiche op het boetespoor (= minpunten op het einde van het spel) één plaats verderzetten.
Na 3 moordzaken worden de pluspunten en minpunten opgeteld en wie de meeste punten heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels, Frans & Duits. Alle spelcomponenten zijn taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op donderdag 13 december, 2012.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.