"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Aztlan (EN)

43,10EUR

  • Model: ARE-AZT01
  • Gefabriceerd door: Ares Games


Auteur(s): Leo Colovini
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 60 min

Beschrijving: Het spelbord van Aztlan is verdeeld in verschillende landschapstypes. Het spel verloopt over vijf rondes, waarin de spelers telkens 4 stappen uitvoeren.
Stap 1 is het kiezen van een krachtkaart. De spelers kiezen allen een krachtkaart uit hun hand die ze deze ronde willen spelen. De krachtkaarten tonen een landschapstype en een getal dat je kracht aangeeft (van 4 t.e.m. 9). Afhankelijk van het aantal spelers en de ronde die men speelt krijgt men ook een aantal pionnen. In het hele mag je elke krachtkaart echter maar één keer en zal de kaart die je op het einde van het spel overhoud meetellen voor de slottelling.
Stap 2 is het inzetten van de pionnen. De spelers plaatsen om en om hun pionnen op het speelbord. Nadat je een pion hebt gezet, mag je ook nog een andere pion, die reeds op het bord stond, verzetten naar een aangrenzend gebied.
Stap 3 is de reoslutie van eventuele conflicten. Je gaat na of er gebieden zijn waarbij er meerdere stammen samen staan. In deze gebieden volgt er een conflict. De spelers draaien hun gekozen krachtkaarten (in fase 1) om en vergelijken de kracht. Om de kracht te berekenen vermenigvuldig je het aantal pionnen met de waarde van je krachtkaart. Nadien kan de overwinnaar twee zaken kiezen. Ofwel gooit hij de tegenstrever onherroepelijk uit het gebied ofwel gaat hij vredevol samenleven. In ruil voor dit laatste krijgt hij dan een speciale kaart.
De laatste stap tenslotte is de puntenverdeling. Je scoort voor elk domein waar je aanwezig bent. Een domein is hierbij een deel aangrenzende gebieden (of één gebied). Je scoort één punt voor elk gebied in het domein en je krijgt bovendien nog een bonus voor elk gebied dat overéénkomt met het landschapstype op je krachtkaart. Indien je domein echter geen enkel gebied bevat dat overéénkomt met het landschapstype op je krachtkaart scoor je het hele domein niet!
Nadat je zo vijf ronden hebt afgehandeld volgt er nog een slottelling waarbij je scoort voor: de bonuswaarde van de overblijvende krachtkaart en niet-gebruikte speciale kaarten die je nog op handen hebt. De speler die daarna de meeste punten, die wint.

Opmerking: Spelregels in het Engels. Kaarten bevatten Engelse tekst, taalafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op donderdag 13 december, 2012.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.