"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Exodus: Proxima Centauri

53,80EUR

  • Model: NSK-EXO01
  • Gefabriceerd door: NSKN Legendary Games


Auteur(s): Agnieszka Kopera & Andrei Novac
Aantal spelers: 2 - 6
Speelduur: 180 min

Beschrijving: In Exodus: Proxima Centauri bent u 1 van de 6 overgebleven factions van het menselijk ras dat kunnen vluchten heeft naar een planeet nabij de ster Proxima Centauri, omdat de aarde totaal verwost werd door nucleair geweld.
e Bij de start van het spel kiest u zelf of u voor een kort, normaal of lang spel met hoge of lage interactie gaat. Afhankelijk van uw keuze zet u het spelbord op. Vervolgens gaat u 7 rondes, die elk uit 5 fasen, bestaan afwerken.
De eerste fase is de onderhoudsfase, waar je populatie groeit en je grondstoffen (Crystallized Platinum om te betalen, Axinium voor de bouw van schepen en Phasium voor de aanschaf van upgrades) ontgint, maar ook belasting moet betalen voor ontgonnen grondstoffen.
In de Diplomatiefase wordt er 1 van 3 mogelijke wetten gestemd (waarbij men eerst mag onderhandelen), wordt vastgelegd wat de bonusactie zal zijn na de actiefase en wordt ook de nieuwe spelersvolgorde bepaald (blind bod met Crystallized Platinum).
In de actiefase mag iedereen 2 van 6 mogelijke acties doen (en daarna telkens een reactie = secundaire actie op de kaart): Banking geeft je extra Crystallized Platinum, Mining brengt extra grondstoffen op een planeet van jouw keuze die in de eerste fase dan kunnen ontgonnen worden, Research laat je nieuwe technologiën aanschaffen, Upgrade je schepen verder ontwikkelen, Built laat je schepen bouwen en Trade laat Crystallized Platinum omzetten in Axinium en/of Phasium of vice versa.
Fase 4 is de 'Vuur WDM'-fase. WDM is een bepaald wapen dat je kan bouwen en waarmee je dan de grondstoffen, populatie of zelfs de volledige planeet van andere spelers kan proberen vernietigen. Hoe groter de afstand tussen beide, hoe kleiner de kans op succes.
De laatste fase tenslotte is de Veroveringsfase. Ieder plant in het geheim hoe hij zijn schepen gaat bewegen (via nummering langs de tegels) en of hij populatie aan boord brengt (kan bij 2 van de 4 types schepen). Vervolgens worden gevechten afgehandeld als vijandige schepen zich daarna in dezelfde locatie bevinden. Als je vecht tegen The Centaurian Resistance, dan kan je een bonuskaart verdienen, als je tegen andere spelers vecht, dan kan je overwinningspunten verdienen.
Na 7 rondes worden er nog punten verdeeld voor planeten waar men populatie heeft, plaatsen waar men schepen heeft en niet gebruikte bonuskaarten. Wie daarna de meeste punten heeft, die wint.

Opmerking: Spelregels in het Engels. Kaarten bevatten Engelse tekst, taalafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zondag 16 december, 2012.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2017 Time2Game.