"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Locomotive Werks

41,50EUR

  • Model: QUE-LOC01
  • Gefabriceerd door: Queen Games


Auteur(s): Dieter Danziger
Aantal spelers: 3 - 5
Speelduur: 120 min

Beschrijving: In Locomotive Werks bent u een ingenieur die nieuwe types locomotieven ontwerpt en met zoveel mogelijk winst probeert te verkopen. Er zijn 4 types locomotieven: Passagier, Vracht, Supersnel en Speciaal. Van elk type bestaan er een aantal generaties.
Een rondje bestaat uit 5 fasen. Eerst mag men 1 nieuwe locomotief kopen. Dit mag om het even welke locomotief zijn die al ontwikkeld is of op het punt staat ontwikkeld te worden. Als deze laatste gekocht wordt, dan wordt de volgende locomotief op het bord beschikbaar. Daarna mag men de productiecapaciteit van elk van de locomotieven die men bezit verhogen, zo veel als men wil (en kan betalen) of productie-units van eenzelfde type locomotief van een oudere naar een nieuwere generatie transfereren. Deze geven aan hoeveel treinen van dat type van die generatie gaat produceren in de volgende fase.
Vervolgens mogen dus alle geproduceerde locomotieven verkocht worden. Hoeveel de markt er wil, wordt bepaald door dobbelstenen in de 'order'-box van elke locomotiefsoort. Er volgen verschillende verkooprondes tot er geen vraag of geen aanbod meer is. In de 4de fase betaalt men dan 10% van de totale hoeveelheid cash die men heeft. Is er daarna één of meerdere speler(s) die meer dan 300 talers heeft/hebben, dan stopt het spel en wint die speler die dan het meeste geld heeft. Zo niet, dan wordt de nieuwe spelersvolgorde bepaald (de speler met het minste geld gaat eerst, enz.) en wordt de marktvraag voor de volgende ronde vastgelegd.

Opmerking: Spelregels in het Engels en Duits. Alle spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zaterdag 12 januari, 2013.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.