"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Kemet

48,90EUR

  • Model: MAT-KEM01
  • Gefabriceerd door: Matagot


Auteur(s): Jacques Bariot & Guillaume Montiage
Aantal spelers: 2 - 5
Speelduur: 90 min

Beschrijving: In Kemet strijdt elke speler voor zijn Oud-Egyptische God. Een ronde bestaat uit een Nacht- en een Dagfase. In de Nachtfase krijgt men gebedspunten, goddelijke interventiekaarten, mag men de nachteffecten van krachttegels die men bezit uitvoeren en wordt de spelersvolgorde vastgelegd (de speler met de minste winstpunten bepaalt deze).
De Dagfase is de actiefase. Ieder heeft 5 actiefiches die hij om en om gaat inzetten. Men kan bidden voor extra gebedspunten (= het betaalmiddel in dit spel), 1 van zijn 3 piramides verhogen (dit kost gebedspunten en laat toe om toegang te krijgen tot bepaalde krachttegels (voor bvb. een rode krachttegel van niveau 3 moet je rode piramide 3 of hoger zijn)), een krachttegel kopen (dit geeft allerlei voordelen gaande van extra bewegingspunten of gebedspunten tot heuse mythologische wezens die je troepen vergezellen), troepen recruteren en troepen gaan bewegen.
De beweging van die troepen kan leiden tot de bezetting van een tempel, het heiligdom van alle goden of een piramide van een tegenspeler. Als jouw troepen bij troepen van een tegenspeler terechtkomen dan volgt er een gevecht. Als de aanvaller kan winnen, dan krijgt hij een winstpunt. Winstpunten kan men ook verkrijgen door minstens 2 tempels te controleren, door 2 troepen op te offeren in het heiligdom van alle goden, door het controleren van de sfinx of door een piramide van niveau 4 te bouwen. Wie als eertse 8 (kort spel) of 10 (lang spel) winstpunten heeft, die wint.

Opmerking: Spelregels o.a. in het Nederlands, Frans en Engels. Alle spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zondag 03 februari, 2013.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2017 Time2Game.