"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Al Rashid (EN)

59,90EUR

  • Model: YEM-ALR01
  • Gefabriceerd door: Yemaia


Auteur(s): Giorgio De Michele & Pierluca Zizzi
Aantal spelers: 2 - 5
Speelduur: 60 - 150 min
Taal: EN

Beschrijving: Harun al-Rashid was 5de Grote Kalief van de Abbasiden-Dynasty. Spelers willen in de gunst komen van de Kalief door het meeste prestige te verwerven, wat zal gebeuren door te reizen en te handelen in het Middellandse Zeegebied.
Om dit allemaal te gaan bewerkstelligen heeft iedere speler verschillende soorten werkers ter zijner beschikking: Pascha's, Handelaren en Wijzen. Op zich kan men met elk van hen zijn doel bereiken in de verschillende geografische regio's zijnde, verschillende en/of dezelfde goederen verkrijgen, maar ze hebben een andere 'dominantiefactor'. Zo heeft een Pascha een dominantie van 5, een handelaar van 3 en een Wijze slechts 1. Per regio worden de grondstoffen immers maar verdeeld over die spelers die het meeste dominantie hebben, te beginnend met de speler met de meeste dominantie. Maar het is echter wel de verantwoordelijkheid van de speler met de meeste dominantie om plunderaars te verjagen, als die zijn regio aandoen!
Werkers kunnen ook ingezet worden in de verschillende gebouwen van het kalifaat om daar de nodige invloed te krijgen. Men kan grondstoffen omzetten in een soort geld, maar moet dit goed plannen, want het is eigenlijk een soort virtueel geld dat je niet werkelijk krijgt, maar meteen moet opgebruiken, en waarvoor dus geen wisselgeld bestaat. Je moet ook uitmaken of je beter spaart of voor de quick win gaat (zo zal 5 dezelfde (wat makkelijker te verkrijgen is) grondstoffen 5 virtueel geld waard zijn, maar een set van de 5 verschillende grondstoffen 15 virtueel geld).
Je kan verschillende soorten tegels verwerven die je bepaalde permanente voordelen geven of one-shots, zoals extra werkers om in te zetten. Zowel werkers als bepaalde tegels zijn prestigepunten waard. Wie zo na 5 rondes de meeste prestigepunten heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels. De gildetegels bevatten Engelse, maar eenvoudige tekst, licht taalafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op dinsdag 02 april, 2013.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.