"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


American Rails (Masterprint 10)

29,90EUR

  • Model: QUI-AME01
  • Gefabriceerd door: Quined Games


Auteur(s): Tim Harrison
Aantal spelers: 3 - 5
Speelduur: 90 min

Beschrijving: American Rails is een treinaandelenspel met heel weinig spelregels, maar met veel diepgang en een aangename speeltijd. Het bord toont de kaart van Amerika met daarop een aantal steden. Elke stad heeft 2 waardes: een waarde voor als een spoorwegmaatschappij als enige die stad bedient en een lagere waarde voor als meerdere steden de stad bedienen. Van elke maatschappij wordt voor de aanvang van het spel een aandeel geveild en de startstad bepaald. Het geld voor het aandeel komt in de kas van de maatschappij.
Een ronde bestaat uit 3 fasen. In beurtvolgorde (bij de start hangt dit af van op welk tijdstip je een startaandeel gekocht hebt, in latere fases van welke actie je gekozen hebt in de vorige fase (hoe hoger je staat = hoe zwakker de actie, hoe eerder je aan de beurt komt in de volgende ronde)) kiest iedere speler een actie. De mogelijke acties zijn: passen, ontwikkelen (men plaatst een huisje in een stad die kan ontwikkeld worden, wat de inkomsten van de daar aanwezige spoorwegmaatschappijen met $ 2 zal doen stijgen), financieren (neem simpelweg $ 5), neem $ 2/breid 2 uit (je neemt of $2 of breidt het sporennet van een maatschappij waar je minstens 1 aandeel van hebt uit met 1 of 2 blokjes (bouwkosten zijn afhankelijk van terreintype en dienen betaald te worden met geld uit de kas van de spoorwegmaatschappij)), breid 3 uit (analoog maar dan maximaal 3 blokjes plaatsen), veil een aandeel of breid 4 uit (analoog aan breid 2 of 3 uit).
Na 3 actiefasen is er een dividendfase waarbij de inkomsten van elke maatschappij verdeeld worden over de aandeelhouders. Vervolgens checkt men of aan 1 van de 3 eindespelvoorwaarden is voldaan. Is dit niet het geval, dan start men een nieuwe ronde (maximaal 7). Wie op het einde van het spel het meeste geld bezit, die wint het spel.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op maandag 28 oktober, 2013.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.