"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Bruxelles 1893

37,40EUR

  • Model: PEA-BRU01
  • Gefabriceerd door: Pearl Games


Auteur(s): Etienne Espreman
Aantal spelers: 2 - 5
Speelduur: 90 min
Taal: NL
Leeftijd: vanaf 14 jaar.

Beschrijving: Bruxelles 1893 is een worker placement- spel met een biedsysteem in. Gedurende 5 rondes de tijd probeert u zoveel mogelijk prestige te verwerven in de stad Brussel. Na het opzetten van het spel gaat ieder om en om zijn assistenten inzetten. Dit kan enerzijds op het Art Nouveau - bord en anderzijds op het Brussel - bord.
Als u en assistent op het Art Nouveau - bord plaatst (dat bij de voorbereiding deels gelimiteerd wordt), dan moet u telkens minstens 1 Franc betalen. Wie per kolom het meeste geld heeft ingezet op het einde van de ronde, zal de bonuskaart die er onder ligt winnen. De 5 mogelijke acties zijn: het verwerven van nobele grondstoffen, het inhuren van een notabele (waarbij men zijn voordeel eenmalig kan nemen en hem dan uit het spel verwijdert, of hem bij zich neemt en per ronde 1 maal kan activeren, maar wel zijn kost op het einde van het spel moet betalen op straffe van -5 punten als men dit niet kan), het verwerven van een work-of-art, het verkopen van een work-of-art (waarbij men eerst de 'cursor' op de markt mag verplaatsen waarna vervolgens vastligt hoeveel geld en punten men krijgt) en het oprichten van een gebouw op het Art Nouveau - bord (de kostprijs wordt aangegeven op een kompas; als men met nobele grondstoffen betaalt, krijgt men 5 bonuspunten, als men witte jokers gebruikt niet; dit gebouw geeft dan een secundair voordeel als een andere speler daar gaat staan)
Op het Brussel-bord zijn de acties gratis, maar de speler die de meeste assistenten op het einde van de ronde heeft geplaatst op het Brussel-bord, verliest er 1 (die men kan terugverdienen via betaalde notabelen of als bonuskaart op het Art Nouveau - bord). Bovendien moeten steeds meer assistenten geplaatst worden op eenzelfde actieplaats naar gelang die actie gekozen wordt. De acties die men daar kan kiezen zijn: 3 witte jokergrondstoffen, 1 nobele grondstof, het verkrijgen van een actie van het Art Nouveau-bord of het activeren van zijn notabelen.
Na 5 rondes verkrijgt men nog extra punten voor gebouwen, bepaalde bonuskaarten en overgebleven geld. Wie daarna de meeste punten heeft, die wint het spel.

In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op maandag 09 december, 2013.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.