"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Dierentuin - Het Bordspel

31,20EUR

  • Model: 999-DIE03
  • Gefabriceerd door: 999 Games


Auteur(s): Michael Schacht
Aantal spelers: 2 - 5
Speelduur: 30 - 45 min
Leeftijd: Vanaf 8 jaar

Beschrijving: Naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van Zooloretto verscheen er een speciale 'leeuweneditie'. 999 Games heeft deze nu ook op de markt gebracht in het Nederlands en heeft deze keer wijselijk besloten om het originele artwork te behouden.
De spelers hebben allemaal een lege dierentuin voor zich liggen met drie verblijven en een grote stal. In de verbijven moeten de dieren komen en je krijgt in principe pas punten vanaf het moment dat het verblijf op één dier na gevuld is. Natuurlijk zitten in 1 verblijf slechts diersoorten van 1 soort, dus mixen mag niet. De dieren in de stal leveren per soort minpunten op.
In het centrum van de speeltafel staan net zo veel vrachtwagens klaar als er spelers zijn. Tijdens je beurt mag je of een fiche trekken en die op één van deze vrachtwagens leggen, of één van de vrachtwagens pakken. Behalve dierenfiches, zijn er ook geldfiches en fiches met horecagelegenheden (die voor extra punten zorgen). Het dus zaak om in te schatten wanneer een vrachtwagen voor jou het aantrekkelijkst is.
Een extra in dit spel zijn de mannetjes- en vrouwtjesdieren. Van elke diersoort zijn er een aantal dieren die te jong of oud zijn om te paren, maar ook twee vruchtbare mannetjes en twee vruchtbare vrouwtjes. Zet je deze samen in een verblijf dan krijg je er gratis een jong van dezelfde soort bij.
Met het geld dat je tijdens het spel verzamelt, kan je verder nog een paar extra acties uitvoeren. Je kan bijvoorbeeld een extra verblijf openen of dieren uit de stal van een andere speler kopen.
Het spel eindigt als men aan de reservestapel met fiches begonnen is om de vrachtwagens op te vullen. De ronde wordt dan uitgespeeld en dan worden de punten geteld (in plus voor dieren in de verblijven en verschillende types horeca en in min voor elke diersoort die men in zijn stal heeft). Wie de meeste punten heeft, die wint het spel.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op maandag 16 december, 2013.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.