"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Trains and Stations

35,90EUR

  • Model: WIZ-TAS01
  • Gefabriceerd door: WizKids


Auteur(s): Eric M. Lang
Aantal spelers: 3 - 5
Speelduur: 45 min
Taal: EN

Beschrijving: Trains and Stations is van de bedenker van de Quarriors-reeks. Ook hier maakt Eric M. Lang gebruik van 'custom'-dobbelstenen om een origineel spel te maken dat snel speelt.
Als je aan de beurt bent, dan vul je je dobbelstenen aan tot 5 (dobbelstenen die je in een vorige beurt gelocked hebt tellen hierbij mee), waarna je eventueel verworven bonusdobbelstenen kan toevoegen. Daarna rol je alle dobbelstenen. Heb je geld, dan kan je bepaalde dobbelstenen herrollen tot je het gewenste resultaat hebt of tot je 3 gelockte treinen heb. Dan heb je immers een staking, wat inhoud dat je moet stoppen en je 3 overwinningspunten verliest. Naast gelockte treinen heb je ook nog gewone treinen, de 3 types gebouwen en 2 geld als dobbelsteenzijden.
Daarna ga je je dobbelstenen plaatsen. Heb je 3 dezelfde van een bepaald type gebouw, dan mag je dat gebouw zetten op een vrije stad. Dat gebouw zet je op een vrij veld en als het gebouw betrokken is in een levering (zie verder), dan krijg je het corresponderende goed. Heb je met je treinen 2 of meerdere steden met elkaar verbonden, dan vindt een levering plaats. Iedere speler die minstens 1 dobbelsteen heeft in de route, krijgt evenveel punten als er steden met elkaar zijn verbonden. De speler met de meeste dobbelstenen in de route krijgt de bonus die elke stad voorziet (bonusdobbelstenen, extra powerkaarten,...). Spelers met gebouwen op de route krijgen goederen en iedereen die een missiekaart heeft met daarop steden die allen in de route zitten, mogen die nu claimen. Vervolgens worden alle dobbelstenen afgeruimd. Dobbelstenen die je niet hebt kunnen gebruiken (voornamelijk dan van een bepaald type gebouw) mag je 'locken' en overdragen naar je volgende beurt.
Het spel eindigt als de stapel met overwinningspunten op is. De ronde wordt afgewerkt (zodanig dat iedereen evenveel beurten heeft gekregen) en dan worden er nog punten vergeven voor meerderheden in elk type goed. Wie daarna de meeste punten heeft, die wint.

Opmerking: Spelregels in het Engels. De kaarten bevatten geen tekst, taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op donderdag 16 januari, 2014.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2017 Time2Game.