"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Hot Tin Roof - A Cat-Filled Adventure Game

26,20EUR

  • Model: MAY-HTR01
  • Gefabriceerd door: Mayfair Games


Auteur(s): Leo Colovini
Aantal spelers: 3 - 4
Speelduur: 30 - 60 min
Leeftijd: vanaf 10 jaar

Beschrijving: Hot Tin Roof is Leo Colovini (de maker van o.a. Cartagena) op zijn best: weinig regels, snel om te spelen, maar met net voldoende diepgang. In Hot Tin Roof wil je de meeste sardines en vis (waarbij 1 vis 10 sardines waard is) verzamelen.
Als je aan de beurt bent, dan start je met in elke vuilbak 1 sardine uit je persoonlijke voorraad te nemen. Kan je dit niet, dan krijg je 2 sardines uit de algemene voorraad en is je beurt meteen voorbij. Kan je dat wel, dan kies je vervolgens 1 van de 5 vuilbakken. Je krijgt niet alleen alle sardines die dan in die vuilbak liggen, maar je mag ook de actie die bij die vuilbak hoort uitvoeren.
Actie 1 is het plaatsen van een kattenbrug (als andere spelers hier passeren, moeten ze je 1 sardine betalen). Actie 2 is het plaatsen van een kattenschuilplaats op een patio (als de andere spelers hier passeren, moeten ze je 2 sardines betalen). Acties 3 tot en met 5 zijn gelinkt aan het inbrengen van een kattenpaar. Bij elk van die vuilbakken ligt immers een tegel met daarop de namen van 2 verschillende patio's. Als je zo'n tegel neemt, dan breng je een kattenpaar in (elke speler heeft 2 paren). Als laatste stap van je beurt mag je immers proberen je katten weer samen te brengen. Lukt je dit, dan krijg je een vis van de markt, per paar dat je kan samenbrengen.
Het spel stopt als de laatste vis van de markt wordt genomen. Wie dan het meeste voedsel (sardines + vis (= 10 sardines)) heeft weten te verzamelen, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels. Alle spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zondag 17 augustus, 2014.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2017 Time2Game.