"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Abyss (EN)

33,90EUR

  • Model: BOM-ABY01
  • Gefabriceerd door: Bombyx


Auteur(s): Bruno Cathala & Charles Chevallier
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 45 min

Beschrijving: Abyss speelt zich af op de grootste dieptes van de oceaan. U gaat invloedspunten moeten verzamelen om uzelf te kronen tot koning van de Abyss.
Als u aan de beurt bent, dan mag u starten met het inbrengen van een extra Lord als u 1 parel afgeeft, op voorwaarde dat er plaats is. Vervolgens moet je 1 van de 3 mogelijke acties uitvoeren en uitkiezen.
De eerst mogelijke actie is het verkennen van de dieptes. Je gaat dan ontdekkingskaarten 1 voor 1 draaien. Deze ontdekkingskaarten bevatten bondgenoten in 5 verschillende kleuren (met de waardes variërend tussen 1 en 5) en monsters. Als je een monster draait, dan kan je kiezen tussen het verslaan en de bijhorende beloning nemen of verder draaien, waardoor de beloning voor de eerste die een monster verslaat groter wordt.
Draai je een bondgenoot, dan moet je die eerst aanbieden aan je tegenspelers (elke tegenspeler kan wel maar 1 kaart kopen en het kopen wordt alleen maar duurder). Die moeten hem wel van jou kopen als ze hem willen door parels aan jou te geven. Koopt niemand hem, dan kan jij hem gratis nemen, waarna je actie stopt. Anders draai je de volgende kaart open (met een maximum van 7, waarna je verplicht die laatste moet nemen).
Als je stopt worden alle niet genomen bondgenoten per kleur gedekt op een stapel gelegd. Voor een 2de mogelijke actie kan je alle gedekte kaarten van 1 kleur nemen. De derde mogelijke actie is het recruteren van een Lord. Deze vereist een aantal verschillende kleuren van bondgenoten, die samen een bepaalde waarde halen en waar er altijd 1 opgelegde kleur is. Sommige Lords geven voordelen tijdens het spel en een groot aantal leveren ook sleutels op.
Op het einde van je beurt kijk je immers of je 3 sleutels hebt (via monsters verslaan kan je ook aan sleutels geraken). Is dat het geval, dan moet je verplicht een locatie claimen (in dat geval verliest de Lord die je als sleutel gebruikt ook zijn speciale eigenschap). Locaties zijn punten waard en bieden je ook de mogelijkheid om bonuspunten te verdienen.
Het spel eindigt als iemand 7 Lords heeft of als er onvoldoende Lords zijn om aan te vullen. Wie dan de meeste invloedspunten heeft (via het verslaan van monsters, recruteren van Lords en het bezitten van locaties), die wint het spel.


Opmerking: Spelregels in het Engels. Kaarten bevatten Engelse tekst, taalafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zondag 28 september, 2014.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.