"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Rococo + BONUS extra jurken en goederentegels

33,20EUR

  • Model: WGG-ROC01
  • Gefabriceerd door: White Goblin Games


Auteur(s): Matthias Cramer, Louis Malz & Stefan Malz
Aantal spelers: 2 - 5
Speelduur: 90 min

Beschrijving: Rokoko is een spel met een niet-alledaags thema. U gaat namelijk galakledij maken en proberen overwinningspunten te verzamelen door uw kleren aan de man te brengen, maar ook door de balzaal te versieren en wat vuurwerk aan te steken om het geheel op te vrolijken.
Elke speler beschikt over een klein spelersbordje en 5 basisarbeiderskaarten. Het spel verloopt over 7 ronden die opgesplitst zijn in telkens 4 fasen. Fase 1 is simpelweg klaarmaken voor een nieuwe ronde. In fase 2 moet iedereen 3 kaarten uitkiezen uit de kaarten die hij beschikbaar heeft. Pas als je handkaarten op zijn, mag je je aflegstapel schudden.
Fase 3 is de hart van het spel, namelijk het uitvoeren van acties. Om beurten spelen de spelers één van hun gekozen handkaarten uit en voeren de bijhorende actie uit. Je hebt drie soorten kaarten: meesters (kunnen alle 6 acties uitvoeren, d.w.z. de favorietenkaart nemen, grondstoffen verwerven, ene jurk maken, nieuwe arbeiders inhuren (= nieuwe kaarten krijgen), een arbeider naar het koninklijk hof sturen (een kaart wordt definitief uit je deck verwijderd in ruil voor geld) of een decoratie aanbrengen), knecht (kan geen nieuwe arbeiders inhuren) en leerling (kan geen nieuwe jurk maken, geen nieuwe arbeiders inhuren en de favorietenkaart niet nemen).
Inde laatste fase krijgt men inkomsten, standaard 5 geld + extra's voor aangebrachte decoraties. Het spel eindigt na 7 rondes met een eindtelling (o.a. punten voor elke 10 geld, bepaalde kaarten, decoraties, meerderheden in het vuurwerk). Wie de meeste punten heeft, die wint het spel.

In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zaterdag 04 oktober, 2014.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.