"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Alchemists (EN) + Ring of Favor-promo

33,20EUR

  • Model: CGE-ALC01
  • Gefabriceerd door: Czech Games Edition


Auteur(s): Matķö Kotry
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 90 min

Beschrijving: Voor vernieuwende, spectaculaire innovaties zit u bij Czech Games altijd goed. Ook bij Alchemists proberen ze de huidige digitale wereld te implementeren in hun bordspel. U gaat namelijk via een gratis app van een smartphone nagaan wat het mixen van bepaalde ingrediŽnten oplevert. Het spel kan ook zonder de app gespeeld worden, maar dan hebt u een spelmeester nodig die de taken van de app overneemt.
Alchemists duurt 6 ronden. Die begint telkens met het kiezen van de spelersvolgorde. Hoe later u gaat hoe meer voordelen, maar omdat u dan eerder moet inzetten, kunnen uw tegenspelers beter inschatten wat u van plan bent. U kan op diverse locaties gaan inzetten. Op 1 locatie kan u verschillende ingrediŽnten verzamelen. U kan vervolgens het resultaat van het samenvoegen van 2 van de 8 ingrediŽnten door een assistent laten doen, die dan wel goud wil als hij een negatief drankje heeft gedronken, of zelf, maar dan moet u afhankelijk van de kleur zelf een straf ondergaan bij het drinken van een negatief drankje (via de app krijgt u een kleur en een + of - symbool als u 2 ingrediŽnten ingeeft en bij elk spel kiest de app uiteraard andere configuraties). Via dit soort test moet u proberen uitvissen welke chemische component achter welk ingrediŽnt zit.
Begint u een vermoeden te hebben van welke ingrediŽnten wat opleveren, dan kan u een publicatie doen. Dit levert reputatie op (kost echter ook goud) en u kan daar ook een puntenzegel in het geheim aan toekennen of een dummyzegel (om uw tegenspelers te misleiden). Bij de puntenzegel zal u het aantal punten in plus of in min krijgen afhankelijk van het al dan niet juist zijn. U kan ook proberen aantonen dat een eerdere publicatie vals was en als u daar in slaagt, dan krijgt u 2 reputatiepunten. Publicaties hebt u nodig om een beurs te kunnen claimen, wat naast goud ook punten oplevert.
U kan drankjes, met een zelf bepaald risicolevel ook gaan verkopen voor goud. Dat goud kan u ook gaan uitgeven aan het kopen van artefacten (er zijn er die tijdens het spel iets doen en er zijn er die punten opleveren). In de 6de ronde kan u als actie uw kennis over de verschillende ingrediŽnten dan demonstreren op een expo en zo uw reputatie opvijzelen (of neerhalen natuurlijk).
Na rondes 3 en 5 is er ook nog een soort van tussenscore die u reputatie verhoogt of verlaagt naar gelang u al zegels op het bord hebt of niet. Na 6 rondes telt u bij uw reputatie dan nog punten van beurzen, artefacten en zegels bij juiste publicaties op. Wie de meeste punten heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels. De kaarten bevatten eenvoudige, Engelse tekst, licht taalafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zondag 12 oktober, 2014.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.