"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Johari (EN)

18,30EUR

  • Model: MAY-JOH01
  • Gefabriceerd door: Mayfair Games


Auteur(s): Carlo Lavezzi
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 60 min

Beschrijving: Johari is de juwelenmarkt van Jaipur. En daar gaat u zich als speler op begeven om zo hopelijk een mooie winst te maken.
Er zijn 10 marktdagen in Johari. Bij de start van een ronde wordt er een nieuwe nobele bekend gemaakt en komen er nieuwe edelstenen op zowel de markt als de bazaar. Het verschil tussen de markt en de bazaar is dat op de markt de edelstenen en goud (waar ook de prestigepunten toe behoren) netjes gesorteerd worden per soort en dat op de bazaar gewoon 1 kaart per slot wordt gelegd en dus een mix van allerlei soorten edelstenen/goud kan ontstaan.
Vervolgens gaat iedereen 3 actiekaarten spelen (iedereen heeft dezelfde 3 actiekaarten). Op die actiekaarten staat een goudprijs. Als u een actiekaart als eerste speelt, dan gaat u de volle pot moeten betalen, als 2de krijgt u 2 goud korting en de laatste is sowieso gratis (maar u riskeert natuurlijk dat bijvoorbeeld de markt al geplunderd is door de andere spelers). Via actiekaarten gaat u edelstenen en/of goud verwerven en met die edelstenen kan u nobelen kopen (deze geven een permanent voordeel of hoge punten op het einde van het spel) of op uw persoonlijk bord 1 edelsteensoort gaan omzetten in punten.
Als u verkoopt dan kan u dat op 2 manieren doen: ofwel door de meerderheid in 1 kleur te hebben en dan krijgt u het verschil met de speler met de 2de meeste ofwel in een setje van de 4 verschillende kleuren (waarvan u er 1 mag vervangen door goud), waarbij u dan in 1 kleur evenveel krijgt als de aangegeven waarden. Verkopen heeft ook een mogelijk nefast gevolg voor uw medespelers. Binnen de edelstenen zijn er ook valse. Als u die kan verpasten door te verkopen of af te geven voor een nobele, dan is er geen probleem. Maar als iemand anders verkoopt, moet u 1 valse edelsteen verwijderen.
Na 10 ronden worden de punten geteld per edelsteenspoor, van nobelen en via kaarten die men gekocht heeft. Wie de meeste punten heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels. Kaarten bevatten Engelse tekst, taalafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zondag 26 oktober, 2014.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.