"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Shinobi WAT-AAH! (EN)

23,80EUR  8,00EUR

  • Model: IEL-SHI01
  • Gefabriceerd door: Iello


Auteur(s): Théo Rivière
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 30 min

Beschrijving: Shinobi is een spel waar u als opperninja uw clans maximaal moet proberen aansturen.
Er zijn 2 spelmodi. De 'Grasshopper-mode' is vrij rechtlijnig. U krijgt een aantal kaarten om te starten (de startspeler krijgt er 1 minder). Deze kaarten bevatten voornamelijk clankaarten van de 9 verschillende clans, maar ook ronins (zeg maar jokers) en zogenaamde 'Yokai' die samen met een clan kunnen gespeeld worden en een bepaald effect triggeren.
Een beurt start met het trekken van nieuwe kaarten. Dit kan ofwel door simpelweg 1 kaart te nemen van de trekstapel of door corrupt te zijn: u trekt een kaart, krijgt evenveel kaarten als de sterkte van die kaart + 2, maar moet die kaart onder uw corruptiestapel leggen. Vervolgens mag u een clan spelen of versterken en afhankelijk van het aantal kaarten dat u in 1 keer van die clan speelt gaat u meestal een bepaald effect veroorzaken (extra kaarten trekken, een clankaart verwijderen van een andere speler,...). Tot slot moet u 1 kaart uit uw hand verwijderen.
Het spel is gedaan als iemand 4 verschillende clans heeft. Dan wordt de sterkte van elke clan berekend en opgeteld en worden van die totale sterkte de sterkte van de kaarten in jouw corruptiestapel afgetrokken. Wie zo de meeste punten overhoudt, die wint het spel.
De 'Grand Master - mode' zijn 3 rondes volgens de 'grasshopper-mode', maar de eindsterkte zijn dan geen punten, maar bepalen gewoon de ranking tussen de spelers onderling. Die ranking bepaalt dan weer hoeveel van jouw ninjasterren je op het bord mag plaatsen. Afhankelijk van waar je ze plaatst, krijg je een keizerlijke kaart (éénmalig voordeel te gebruiken tijdens de volgende ronde), stuur je je ninja op missie (wat er op neerkomt dat je kijkt naar een 'final boss'-kaart die het niet wordt om zo meer inzicht te krijgen in wie juist de final boss gaat worden) of plaats je je ninja's bij de final boss. Niemand weet welke van de 5 final boss-kaarten er ligt, maar via missies kan je dat dus wel achterhalen. De final boss bepaalt immers hoeveel punten er te verdienen of te verliezen vallen op het einde van het spel, afhankelijk van hoeveel ninja's je er staan hebt. Na 3 rondes wordt die dan onthuld en wordt zijn effect uitgevoerd. Wie zo de meeste punten weet te verdienen, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels. Kaarten bevatten Engelse tekst, taalafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zondag 26 oktober, 2014.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.