"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Babel (NL)

16,60EUR

  • Model: WGG-BAB01
  • Gefabriceerd door: White Goblin Games


Auteur(s): Hagen Dorgathen & Uwe Rosenberg
Aantal spelers: 2 - 2
Speelduur: 45 min
Taal: NL

Beschrijving: In Babel moeten beide spelers moeten volkeren uit het Nabije Oosten van zo’n 4000 jaar geleden aan het werk zetten om hoge tempels te bouwen en het werk van de tegenstander te dwarsbomen.
Er zijn twee soorten kaarten: volkerenkaarten en tempelkaarten. De volkerenkaarten zijn er in vijf soorten, de tempelkaarten hebben waardes 1 tot en met 6. De spelers beginnen ieder met een eigen bouwsteen en vijf volkerenkaarten.
Tijdens een beurt trek je eerst drie volkerenkaarten. Daarna mag je acties uitvoeren, en tenslotte trek je twee tempelkaarten en legt die open naast het bord. De acties vormen de kern van het spel; deze hebben allen betrekking op het speelbord, waarop ook de stapel met tempelkaarten ligt.
Op het bord staan voor iedere speler vijf bouwlocaties afgebeeld, waarbij iedere locatie is gekoppeld aan een volk. Als je een actie op een bouwlocatie wilt doen, moet je bouwsteen zich daar bevinden. Een van de vijf verschillende acties is dus ook het verplaatsen van je bouwsteen. Daartoe speel je de volkerenkaart uit behorende bij de locatie waar je de bouwsteen wilt plaatsen. Staat de bouwsteen op de gewenste locatie, dan mag je daar zoveel volkerenkaarten aanleggen als je wilt (actie 2).
Ook mag je nu gaan bouwen met de openliggende tempelkaarten (actie 3). Dit gaat stap voor stap: je begint met een tempelkaart van niveau 1, en eindigt met niveau 6. Stappen overslaan is niet toegestaan. Ook moet het aantal volkerenkaarten dat aan de locatie ligt minstens zo hoog zijn als het te bouwen niveau. De vierde actie die je mag doen is het inzetten van een speciale eigenschap van een der volkeren. Die kun je doen als aan de locatie met je bouwsteen een ononderbroken reeks van minstens drie dezelfde volkerenkaarten ligt. Ieder volk heeft zijn eigen actie. Na het uitvoeren van zo’n actie moet je een van de kaarten uit de reeks afleggen. In plaats van de bijzondere, volkeigen actie, mag je ook een kaart afleggen om je tegenstander de helft van de kaarten in diens hand te laten afleggen.
De laatste actie houdt in, dat je de bovenste drie volkerenkaarten van één locatie naar aan een andere verplaatst. In tegenstelling tot de andere acties mag je deze slechts eens per beurt uitvoeren.
Zo voeren de spelers om beurten hun acties uit, totdat de totale waarde van alle tempels van een speler 15 is of hoger. Heeft de andere speler op dat moment minder dan 10 punten, dan is het spel ten einde en de eerste speler de winnaar. Zoniet, dan wordt het spel verder gespeeld, totdat een van de spelers onder de 10 of boven de 20 punten komt. De speler met de meeste punten wint.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op donderdag 20 november, 2014.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.