"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Hospital Rush

24,90EUR

  • Model: EGG-HOS01
  • Gefabriceerd door: Eggertspiele


Auteur(s): Thomas KjÝlby Laursen, KŚre Storgaard & Steen Thomsen
Aantal spelers: 3 - 5
Speelduur: 50 min
Leeftijd: vanaf 10 jaar.

Beschrijving: In Hospital Rush bestaat een ronde bestaat uit 4 fasen: Het inzetten van je werkers op hetzij het centrale speelbord, hetzij je persoonlijk bord en de corresponderende actie uitvoeren (in totaal 2). Mogelijke acties hierbij zijn: behandel een patiŽnt (plaats pleisters of medicijnen (die men al moet hebben)), zoek medicijnen, de nachtshift pakken (= bepaal wie startspeler wordt), studeren (voor 3 dollar activeer je 'upgrades' zodat je bvb. extra medicijnen kan nemen), het eindexamen afleggen (betaal 2 dollar en krijg 1 punt voor elke studiefiche die je hebt), betrappen (neem 1 dollar van de bank en 1 dollar van de bank voor elke speler die z'n speelfiguur op een rode actieplaats heeft gezet), sabotage (= rode actie; kies tot 2 tegenspelers en neem van hen 1 dollar of 1 medicijnfiche af) of omkopen (= rode actie; betaal 3 of 5 geld om respectievelijk 1 of 2 punt(en) te krijgen).
De volgende fasen zijn: ontsla patiŽnten (kijk of er patiŽnten genezen zijn, de speler wiens speelsteen erop ligt, krijgt de punten), kijk of het spel ten einde is (heeft een speler meer dan 10 punten, dan eindigt het spel) en de laatste fase is de voorbereiding op de volgende ronde.
Het spel eindigt dus na de ronde dat minstens 1 speler 10 of meer punten heeft behaald. Wie de meeste punten heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels en Duits. De acties op het eigen spelersbord zijn beschreven in het Engels (of Duits op de achterzijde), taalafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op donderdag 25 december, 2014.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2017 Time2Game.