"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Marco Polo

38,30EUR

  • Model: 999-MARP01
  • Gefabriceerd door: 999 Games


Auteur(s): Daniele Tascini & Simone Luciani
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 50 - 150 min
Taal: NL

Beschrijving: Marco Polo is van hetzelfde ontwerpersduo van Tzolk'in. Het is dan ook een tactisch en strategisch bordspel dat de spellenontwerpwedstrijd “Premio Archimede” in 2012 won.
In Marco Polo ben je 1 van de karakters die Marco Polo op zijn reis tegenkwam. Elk karakter heeft unieke eigenschappen, die hem in het spel bepaalde voordelen opleveren. Elke ronde begint met het werpen van 5 dobbelstenen. Deze bepalen voor een deel welke mogelijkheden je hebt. Hoe hoger de dobbelstenen, des te waardevoller zijn je acties, maar je moet er ook meer voor betalen als je een actie kiest die al bezet is.
Je verdient vooral punten voor het vervullen van handelscontracten, het stichten van bepaalde handelsposten en het bereiken van Peking. Daar heb je goederen en kamelen voor nodig. Deze kun je op bepaalde actievelden krijgen. Elk actieveld vraagt 1, 2 of 3 dobbelstenen, waarvan de laagste waarde bepaalt hoe vaak je de actie mag uitvoeren of hoeveel de actie opbrengt. Om een bezet actieveld te mogen gebruiken, moet je de waarde van je dobbelsteen in geld betalen.

In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zondag 08 maart, 2015.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.