"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Patchwork (NL)

14,30EUR

  • Model: 999-PAT01
  • Gefabriceerd door: 999 Games


Auteur(s): Uwe Rosenberg
Aantal spelers: 2 - 2
Speelduur: 15 min
Taal: NL

Beschrijving: In Patchwork ligt centraal een bord waar de spelers hun tijd op bijhouden en daarrond liggen allerlei zogenaamde 'patches' in allerlei vormen. Dit zijn stukken die men aan zijn kleed moet 'aannaaien' (m.a.w. men gaat ze op zijn persoonlijk spelersbord leggen). Als men aan de beurt is, en dat is het geval als men laatste staat op het tijdsspoor (zoals in Olympos of Thebes), dan kiest men uit 2 acties: men gaat zoveel stappen vooruit tot men 1 veld voor de tegenspeler staat. Per stap die men heeft verzet krijgt men 1 knoop.
De tweede actiemogelijkheid is het nemen van een patch. Je mag kiezen uit de eerste 3, in klokwijzerzin vanaf de spelfiguur, waarbij de spelfiguur komt te staan op de plek van de genomen patch. Het nemen van die patch kost een bepaalde hoeveelheid tijd en knopen. Vervolgens leg je hem aan op je spelersbord van 9 x 9 zoals jij wil.
Op het bord dat de tijd bijhoudt zijn er een aantal speciale plekken. Wie als eerste over de speciale patch passeert, die krijgt gratis en voor niets een lederen patch van 1 x 1 die hij direct mag aanleggen. Ook zijn er inkomstenvelden. Als je daar opkomt of overgaat, dan kijk je hoeveel knopen er op je patches staan en zoveel knopen krijg je als inkomen.
Het spel stopt als iedere speler zijn tijd heeft opgebruikt. Je krijgt dan 1 pluspunt voor elke knoop die je hebt verzameld, er zijn potentieel 7 bonuspunten voor de speler die als eerste een perfect vierkant van 7 x 7 heeft gemaakt en elke lege plek op het spelersbord is -2 punten. Wie daarna de meeste punten heeft, die wint het spel.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op donderdag 19 maart, 2015.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.