"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Hengist (EN)

15,50EUR

  • Model: MAY-HEN01
  • Gefabriceerd door: Mayfair Games


Auteur(s): Uwe Rosenberg
Aantal spelers: 2 - 2
Speelduur: 15 - 30 min

Beschrijving: Hengist is het nieuwe 2-persoonsspel van Uwe Rosenberg. Hengist en Horsa waren 2 Saksen die ingehuurd werden om de Britten te beschermen tegen de Vikingen, maar zelf aan het plunderen gingen toen ze niet betaald werden.
Het doel van het spel is dan ook om zo veel mogelijk goud te verzamelen. Hiervoor ken je enerzijds een boot met pionnen in (zowel van jezelf als je tegenspeler) en deze laten uitstappen, hetzij met een reeds uitgestapte pion gaan bewegen. Beide acties doe je via het uitspelen van kaarten. Je gaat immers een bepaalde combinatie van kleuren moeten hebben om vanaf de branding van de rivier naar het eigenlijke goud te gaan. De eerste die op een bepaalde locatie naar goud gaat, neemt een beetje een risico omdat je wel ziet welke 4 goudfiches aanwezig zijn, maar niet hoe het laatste stukje pad loopt (je kan dus recht naar de eerste fiche wandelen, maar toch bij de vierde uitkomen). Via een speciale kaart kan je echter wel piepen hoe de routes juist lopen.
Als 3 verschillende locaties volledig geplunderd zijn, dan stopt het spel. Wie dan het meeste goud heeft veroverd, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels. Alle spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op dinsdag 15 september, 2015.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.