"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Ships

41,50EUR

  • Model: TRE-SHI01
  • Gefabriceerd door: Treefrog


Auteur(s): Martin Wallace
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 120 min

Beschrijving: Ships is een spel van Martin Wallace dat zich in het segment van de zwaardere spellen bevindt.
Op het speelbord heb je de kaart van de wereld, onderverdeeld in 6 gebieden. Daarrond heb je het scheepsspoor, onderverdeeld in 11 deelperiodes, waarbij elke deelperiode bestaat uit een handels- en een oorlogsschip. Deze 11 deelperiodes zitten zelf nog eens verdeeld over 3 tijdperken: galeien, zeilschepen en stoomboten.
Als je aan de beurt bent, dan neem je evenveel actieblokjes als het tijdperk aangeeft. De meest moeilijke actie is het plaatsen van schepen. Daar zijn immers 4 mogelijkheden. Mogelijkheid 1 is het plaatsen van een handelsschip in de huidige deelperiode. Dit laat je toe om een handelaarsblokje op een vrij goederenveld te plaatsen en dit goed in je warenhuis op te slaan. Mogelijkheid 2 is het plaatsen van een handelsschip in een volgende deelperiode. Dit kost de speler wellicht navigatietokens, maar levert pluspunten op. Schepen die zich 2 of 3 periodes na de nieuwe deelperiode bevinden scoren nu minpunten. Mogelijkheid 3 is het plaatsen van een oorlogsschip in de huidige deelperiode (dit kost 1 voedsel). Dit laat je toe om een stadsschijf te plaatsen (wat extra plaats in je warenhuis of bank oplevert) en de afgebeelde bonus oplevert (punten, extra handelaarsblokjes, geld,...). Plaats je je stadsschijf in het volgende deelgebied op de kaart, dan wordt het vorige gebied gescoord. Tot slot kan je een oorlogsschip in de volgende deelperiode plaatsen, wat hetzelfde effect oplevert als een handelsschip daar plaatsen.
Andere mogelijke acties zijn: een schip upgrade (naar een volgende deelperiode plaatsen zonder dat dit ene volgend moet zijn), een schip gewoon wegnemen, één van de open kaarten nemen (maximaal 1 keer per beurt), 1 goud nemen, 2 navigatietokens nemen, goederen verkopen of je actieblokjes gaan terugnemen.
Het spel eindigt als er 5 schepen in de laatste deelperiode van het stoomboottijdperk zijn geplaatst en iedereen evenveel beurten heeft gehad. Dan wordt het huidige gebied op de kaart nog gescoord en elke 2 goud nog in punten omgezet. Wie daarna de meeste punten heeft, die wint.

Opmerking: Dit is de standaardeditie van Ships. Wij kunnen u de gelimiteerde versie NIET bezorgen als winkelier. Spelregels in het Engels. Kaarten bevatten Engelse tekst, taalafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op maandag 19 oktober, 2015.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.