"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Above and Below

46,90EUR

  • Model: RED-ABO01
  • Gefabriceerd door: Red Raven Games


Auteur(s): Ryan Laukat
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 90 -120 min

Beschrijving: Above and Below is een spel dat worker placement combineert met storytelling. Het verhaal gaat dat je dorp vernietigt is geweest en je nu op een nieuwe, veilige plek probeert een nieuw dorp op te bouwen, waarbij je ontdekt dat er ondergronds ook leuke mogelijkheden zijn.
Iedereen start met 3 werkers en 1 huis met 3 bedden in. Als je aan de beurt bent, dan ga je 1 of meerdere werkers inzetten. Mogelijke acties zijn: 1 geld nemen, goederen produceren (als je al productiegebouwen hebt), een nieuwe werker recruteren, een gebouw aanschaffen of op avontuur gaan. Als je op avontuur gaat, neem je de bovenste avonturenkaart en dobbel je. De dobbelsteen bepaalt welke avontuur je tegemoet gaat en dat wordt voorgelezen door jouw linkerbuurman. Daar ga je dan bvb. ontmoetingen kunnen hebben en dan moet je via je ingezette werkers proberen een limiet te halen. Als je die haalt, dan krijg je een beloning. De avonturenkaart heb je bovendien nodig omdat alleen via die kaarten je ondergronds kan bouwen.
Als iedereen al zijn werkers heeft ingezet, dan mag je evenveel werkers terug actief maken als je bedden hebt, waarna een volgende ronde start. Het spel eindigt na 7 rondes. Dan krijg je punten voor gebouwen, reputatie (die je verdient of verliest via encounters) en goederen. Wie zo de meeste punten heeft verdient, die wint.

Opmerking: Spelregels in het Engels. Het encounterboek is het Engels, taalafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op woensdag 17 februari, 2016.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.