"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Orléans (NL)

39,80EUR

  • Model: WGG-ORL01
  • Gefabriceerd door: White Goblin Games


Auteur(s): Reiner Stockhausen
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 90 min
Taal: NL

Beschrijving: Orleans is een zogenaamd 'bag-building - game', dat houdt in dat je zaken (in dit geval burgerfiches in verschillende kleuren) uit een zak gaat trekken. Iedereen start met de 4 basisfiches. Hoeveel fiches je mag trekken bij de start van een ronde, hangt af van hoe ver je bent ontwikkeld op het ridderspoor.
De getrokken fiches ga je vervolgens gaan inzetten op de diverse locaties op jouw spelersbord. Als iedereen gedaan heeft, dan worden de locaties die af zijn (waar je de verschillende fiches in alle kleuren van hebt liggen) afgehandeld, waarbij ieder om toer 1 locatie mag activeren. Hierdoor kan je op verschillende sporen ontwikkelen (wat je extra fiches opleveren) en hierdoor: goederen verkrijgen, geld, speciale gebouwen (dat zijn locaties waar jij alleen fiches kan op inzetten of punten geven op het einde van het spel), meer fiches gaan trekken of vooruitgaan op het boekenspoor (geeft geld + maakt je huizen meer waard op het einde van het spel). Voorts kan je monniken (zeg maar jokers) verkrijgen, fiches uit je zak wegsturen voor geld (handig als je bvb. te veel van 1 kleur hebt), reizen over land, reizen over water en een gebouw neerzetten. Het reizen levert meestal een goederenfiche op (afhankelijk van de soort zijn die 1 t.e.m. 5 punten waard) en gebouwen leveren op het einde van het spel punten op. Een ronde wordt beëindigd door het afhandelen van een gebeurtenis (kenbaar gemaakt bij het begin van de ronde en kan zowel positief als negatief zijn) en het doorgeven van de startspelersmarker.
Na 18 rondes is het spel afgelopen. Men scoort punten voor geld, goederen, het product van gebouwen met hoe ver men geraakt is op het boekenspoor en eventueel gebouwen. Wie de meeste punten heeft, die wint het spel.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op woensdag 30 maart, 2016.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.