"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Viticulture Essential Edtion

57,60EUR

  • Model: STO-VIT04
  • Gefabriceerd door: Stonemaier Games


Auteur(s): Jamey Stegmaier, Morten Monrad Pedersen & Alan Stone
Aantal spelers: 1 - 6
Speelduur: 45 - 90 min

Beschrijving: Viticulture Essential edition is een heruitgave van Viticulture, met lichtjes gewijzigde regels, en bevat ook de best onthaalde uitbreidingen uit de Tuscany-uitbreiding (zoals Automa om solo te spelen, de eigendomskaarten (nu herdoopt tot velden) en de Mama & Papa - uitbreiding).
In Vitculture, waar u een wijnboer in Toscane bent, start je met 3 velden en een kleine wijnkelder.
Een ronde Viticulture bestaat uit 4 seizoenen. In de lente gaan de spelers kiezen om hoe laat ze opstaan om aan het werk te gaan. De speler die als eerste opstaat, mag in elk volgend seizoen als eerste z'n acties gaan bepalen, maar krijgt minder voordelen dan de speler die later opstaat. Extraatjes zijn o.a een extra wijnkaart, extra contract, geld, een bezoekerskaart, een overwinningspunt of een seizoensarbeider extra ter beschikking.
In de zomer ga je jouw arbeiders inzetten op de mogelijke zomeracties. Om beurten plaatst iedereen een arbeider en voert de bijbehorende actie uit. De mogelijke zomeracties zijn: een wijnkaart trekken, 2 geld nemen, een gebouw bouwen tegen de kost zoals aangegeven op het speelbord, een druivelaar planten, druiven verkopen voor hun huidige waarde of een zomer bezoekerskaart spelen.
In de herfst mogen de spelers een zomer of winter bezoekerskaart van de trekstapel nemen. Indien je de cottage reeds bouwde, mag je een kaart extra nemen.
De winterfase verloopt identiek als de zomerfase. De mogelijke winteracties zijn: een wijncontract trekken, één veld oogsten en op het druivenspoor aangeven, extra arbeiders aanschaffen voor één geld, extra arbeiders opleiden voor vier geld, een contract vervullen met de benodigde wijn, druiven pletten en omzetten in wijn (wit, rood, rosé of schuimwijn) of een winter bezoekerskaart spelen.
Op het einde van een jaar rijpt je wijn, komen de arbeiders terug, wordt je uitbetaald volgens je waarde en moet je jouw handkaartenlimiet in acht nemen (7 kaarten max.).
Het spel eindigt als iemand 20 of meer punten weet te scoren. De ronde wordt dan uitgespeeld en wie de meeste punten heeft dan, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels. Kaarten bevatten Engelse tekst, taalafhankelijk.
Uitverkocht

Artikel opgenomen in ons assortiment op vrijdag 15 april, 2016.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.