"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Blood Rage

75,80EUR

  • Model: CMON-BLO01
  • Gefabriceerd door: Cool Mini or Not


Auteur(s): Eric M. Lang
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 60 - 90 min

Beschrijving: Blood Rage bevat, hoe kan het ook anders met een uitgever als Cool Mini or Not, heel wat coole miniaturen. Iedere speler start met een bepaalde factie en zijn eigen spelersbord. Daarop kan je op 3 sporen ontwikkelen: rage (bepaalt hoeveel actiepunten je hebt), axes (hoeveel overwinningspunten je krijgt voor een overwinning) en horens (hoeveel eenheden je op het bord mag hebben). Voorts heb je een aantal slots voor upgrades enerzijds (van je leider, je schip of je krijgers) en in 2 slots kan je mythologische wezens rekruteren.
Een ronde start met het draften van kaarten. Deze kaarten bevatten dus upgrades, maar ook kaarten die je helpen bij een gevecht of queesten.
Na het draften is er de actiefasen, waar iedereen gaat om en om 1 actie uitvoeren (wat telkens een aantal actiepunten dus kost). Het spelen van een queestekaart kost 1 actiepunt (maar ze enmen gene slot in). Via invasie kan je een nieuwe troep inbrengen (de sterkte bepaald hoeveel actiepunten dit kost) of kan je troepen gaan bewegen. Via plunderen kan je proberen om een regio te gaan plunderen. Andere spelers mogen dan echter eerst kosteloos troepen naar die regio brengen als hij aangrenst. Iedereen mag vervolgens 1 versterkingskaart spelen (mag ook een andere zijn om te bluffen). Wie de hoogste kaart heeft, die wint. Via een overwinning kan je je verder ontwikkelen op één van de sporen op je spelersbord.
Als iedereen gepast heeft, dan wordt er afgelegd tot 1 kaart. Vervolgens gaat 1 regio vernietigd worden (je weet op voorhand de welke). Troepen die daar staan, die sterven en gaan naar het Walhalla, wat punten oplevert aangezien er in de Noorse mythologie geen glorieuzere dood bestaat. Tot slot wordt nagegaan of iemand queesten kan vervullen, wat ook overwinningspunten oplevert.
Na 3 vernietigde regio's is het spel gedaan. Wie dan de meeste punten heeft verdient, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels. Kaarten bevatten Engelse tekst, taalafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op dinsdag 31 mei, 2016.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.