"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Ra - Nieuwe editie (FFG)

63,70EUR

  • Model: FFG-RA01
  • Gefabriceerd door: Fantasy Flight Games


Auteur(s): Reiner Knizia
Aantal spelers: 2 - 5
Speelduur: 45 - 60 min

Beschrijving: Naast Saurai, heeft Fantasy Flight Games ook die andere klassieker van Knizia, zijnde Ra heruitgebracht in zijn 'Euro Classics'-lijn.
Aan het begin van het spel krijgen alle spelers zonnen, die door middel van een getal als biedstenen fungeren. Tijdens iedere beurt worden er fiches getrokken, die open op het bord worden neergelegd. Die fiches hebben verschillende opdrukken. Zo zijn er fiches met farao’s die de macht van je rijk bepalen. Heb je de meeste farao’s in je bezit, dan krijg je punten aan het eind van een epoch. Heb je echter de minste farao’s, dan zal je punten in moeten leveren. Beschavingsfiches leveren ook punten op, maar zorgen er vooral voor dat je geen strafpunten krijgt. Hoe diverser je je rijk ontwikkelt, hoe hoger de waardering. Natuurlijk speelt de Nijl ook een rol in dit Egyptische spel, maar alleen als er een overstroming in jouw rijk is geweest, en de oevers genoeg water hebben gehad om vruchten af te werpen. En wat stelt een rijk voor zonder monumenten of goud? Godenfiches kunnen je een handje helpen doordat je ze mag wisselen voor een willekeurig ander fiche op het bord. Maar er kunnen ook rampenfiches tussen zitten, waardoor je zuur verdiende fiches weer kwijt raakt. Al spelende komen er steeds meer fiches op het bord te liggen. Totdat Ra ingrijpt! Dit kan doordat er een Ra-fiche wordt getrokken, of doordat een speler Ra roept. In beide gevallen volgt er een biedronde. De speler die de hoogste zon biedt, krijgt alle fiches op het bord, dus ook eventuele rampenfiches. Tevens moet de gebruikte zon verwisseld worden met de zon op het speelbord. De speler mag deze zon in dit epoch niet meer gebruiken. Een tijdperk is afgelopen als alle plaatsen voor Ra-fiches op het bord vol zijn, of als niemand meer een biedsteen over heeft. Aan de hand van de fiches wordt de beloning van dat epoch bepaald en begint er een nieuwe ronde. Na drie epochen is de speler met de meeste punten de winnaar.

Opmerking: Spelregels in het Engels, maar spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op vrijdag 15 juli, 2016.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.