"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Shipwrights of the North Sea

49,90EUR

  • Model: GPH-SHI01
  • Gefabriceerd door: Garphill Games


Auteur(s): Shem Philips
Aantal spelers: 2 - 5
Speelduur: 60 min

Beschrijving: Shipwrights of the North Sea is het eerste deel van de Noordzee-trilogie. Een ronde is op zich vrij simpel. Eerst worden er kaarten gedraft tot iedereen 3 kaarten heeft. Vervolgens gaat iedereen al zijn kaarten uitspelen, beginnend bij de startspeler. Met de kaarten kan je verschillende zaken doen (afhankelijk van welke kaarten je hebt natuurlijk).
Mogelijke acties zijn: goederen kopen (de bovenste kaart van de trekstapel bepaalt wat je juist krijgt), een werktuig kopen (deze geven korting op boten of extra goederen), een ambachtslui inhuren, iemand van de townsfolk spelen (dit zijn vikingen waarmee je allerlei zaken kan verwerven), de constructie van een schip starten of de schip dat men gestart is afwerken (door de nodige grondstoffen, werkers en ambachtslui te betalen) of een gebouw oprichten (deze leveren gewoon punten op).
Als iedereen al zijn acties gedaan heeft, dan krijgt iedereen goud en werkers bij en moet je nagaan of het aantal goederen en werkers dat je hebt niet meer is dan de capaciteit van je molen en dorp respectievelijk.
Het spel is gedaan wanneer iemand zijn vierde schip weet te bouwen. Dan worden er nog 3 punten gegeven aan de speler wiens schepen militair gezien het meeste sterk zijn. Voorts scoor je de punten op je schepen en van je gebouwen. Wie de meeste punten heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels. De kaarten bevatten eenvoudige, Engelse tekst, licht taalafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zondag 14 augustus, 2016.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.