"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Captain Sonar

34,80EUR

  • Model: MAT-CAP01
  • Gefabriceerd door: Matagot


Auteur(s): Robert Fraga & Yohan Lemonnier
Aantal spelers: 4 - 8
Speelduur: 45 min

Beschrijving: In Captain Sonar gaat u samen met uw teamgenoten een duikboot bevolken en de duikboot van het andere team proberen opsporen en vernietigen.
Voor de start van het spel moet binnen ieder team de 4 rollen verdeeld worden. De Kapitein is diegene die de koers uitzet. Hij kiest telkens stap voor stap de richting van de duikboot, waarbij hij telkens een lijn trekt tussen de vorige en de nieuwe positie op zijn bord. Bewegen heeft voor- en nadelen. enerzijds hebben je duikbootsystemen (beheert door de Machinist) tijd om op te laden, anderzijds zal er bij elke beweging schade ontstaan aan de machinerie (die beheerd wordt door de Ingenieur). Tot slot is er nog de Marconist die meeluistert naar de instructies van de kapitein van het team aan de overkant en zo de positie van de vijandige duikboot probeert te achterhalen.
Qua systemen heeft elk team - eenmaal volledig opgeladen - heel wat mogelijkheden: mijnen kunnen achtergelaten worden en tot ontploffing worden gebracht als men vermoedt dat de vijandige duikboot in de buurt is. Torpedo's kan men afschieten als men denkt in de buurt te zijn van de vijandige duikboot (maximaal 4 stapjes ver). Via een drone kan men de asector achterhalen waar de vijandige duikboot zich bevindt. Via de sonar verkrijgt men 2 stukken info (rij, kolom en/of sector), maar 1 ervan is vals. Via de activatie van 'stilte' kan men 0 tot 4 vakjes in een rechte lijn bewegen en dan kunnen er nog scenariospecfieke zaken (eigen aan de kaart die men kiest) zijn die men kan actieveren.
Het eerste team dat 4 schade oploopt aan zijn duikboot, die verliest.

Opmerking: Spelregels in het Nederlands, Frans, Duits en Engels. 100 % taalonafhankelijk spelmateriaal.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op vrijdag 09 september, 2016.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.