"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Vanuatu - 2nd edition (Masterprint 16)

37,40EUR

  • Model: QUI-VAN01
  • Gefabriceerd door: Quined Games


Auteur(s): Alain Epron
Aantal spelers: 3 - 5
Speelduur: 90 min

Beschrijving: In Vanuatu, een archipel in de Stille Oceaan, wil u zo welvarend mogelijk worden en daar hebt u wel wat mogelijkheden voor. Er worden 8 rondes gespeeld. Eerst kiest de startspeler een nieuwe rol (verplicht). Zijn oude rol voegt hij dan pas bij de overblijvende rollen. De startspeler kan zo dus nooit de rol krijgen die de spelers na hem hebben. Er zijn 10 rollen die je allerlei voordelen geven zoals een verminderde bouwkost, geld waar je anders punten krijgt en vice versa, vis leveren zonder een hotel te hebben,...
Vervolgens gaat iedereen zijn 5 schijven gaan inzetten op de mogelijke actievelden. Dit is verplicht in een reeks 2 - 2 - 1 (dus 3 inzetrondes). Je mag geen markers inzetten die je niet kan uitvoeren (puur om te blokken), maar mag wel 'logische' combinaties kiezen zoals bvb. eerst zeilen om daarna op een tegel te kunnen schatten duiken.
Als iedereen heeft ingezet worden de actievelden afgehandeld. Beginnend bij de startspeler kiest iedere speler een actieveld waar hij én schijven heeft én de meerderheid (bij gelijke stand wint de startspeler of dichtst bij de startspeler). Heeft een speler geen meerderheid als hij aan de beurt komt, dan moet hij schijven van 1 veld wegnemen, zonder dat hij de actie mag uivoeren (tenzij hij een bepaalde rol heeft).
Mogelijke acties zijn hotels bouwen, toeristen naar die hotels afleveren, tekeningen maken (de strandtekeningen van Vanuatu zijn UNESCO-werelderfgoed), gaan vissen, vis verkopen aan een hotel van jou aan de huidige marktprijs, goederen kopen en transporteren naar een schip in de haven, varen met je boot, schatten opduiken en rusten. Bij dit laatste mag je 1 van 4 tegels uitkiezen die je de nieuwe startspeler maakt of punten en/of geld oplevert. Geld heb je zeker en vast nodig in dit spel maar als je meer dan 10 geld zou hebben, dan wordt dit automatisch willens nillens omgezet in 5 punten. Wie na 8 rondes de meeste punten heeft (na het uitdelen van een aantal bonuspunten), die wint het spel.
Deze tweede editie bevat ook de mini-uitbreiding 'Stijgende zeespiegel' waar er in bepaalde rondes water naar de eilanden vloeit als er een bepaald aantal acties zijn uitgevoerd. Als er geen dijk ligt (die je samen met een hotel kan bouwen) op de plaats waar de oceaan aan een eiland grenst, dan komt er een waterfiche. Bij een vijfde waterfiche loopt een eiland onder en wordt alles wat er ligt afgeruimd.

Opmerking: Spelregels in verschillende talen, waaronder het Nederlands. Alle spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op woensdag 28 september, 2016.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.