"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Railroad Revolution

44,80EUR

  • Model: WYG-RAI01
  • Gefabriceerd door: What's Your Game


Auteur(s): Marco Canetta & Stefania Niccolini
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 90 min

Beschrijving: Railroad Revolution, van het ontwerpersduo van Zhanguo, is weer het typische zwaardere spel zoals u stilaan van What's Your Game? gewend bent. Dit keer zijn we in het noorden van Amerika waar telegraafbedrijven en spoorwegmaatschappijen de handen in mekaar slaan om heel Amerika met elkaar te verbinden.
Op zich is een beurt simpel: je zet een werker in op een bepaalde plaats en voert de bijkomende actie uit (en als al je werkers zijn opgebruikt, keren ze terug naar je algemene voorraad). De clue zit hem echter in het feit dat naast de hoofdactie je mogelijk een bonusactie krijgt, afhankelijk van de kleur van werker die je plaatst. Je start echter met 4 witte werkers (die geen bonusactie mogelijk maken) en 1 gekleurde werker. De andere gekleurde werkers zal je dus moeten zien te verwerven tijdens het spel.
De mogelijke hoofdacties zijn: Een station bouwen in een stad waar je mee verbonden bent (met een bonus voor wie er als eerste bouwt), je spoorwegnet uitbreiden (kost $ 400 + extra terreinkost), bouwen aan de telegraaf (levert aandelen op (die elk $ 150 waard zijn als je ze tijdens et spel uitgeeft)) of een spoor of station verkopen tegen de huidige waarde.
Het spel is gedaan als iemand al zijn sporen en stations heeft gebouwd. Dan wordt de ronde uitgespeeld en krijgt iedereen nog 1 beurt. Punten worden helemaal op het einde geteld: 8 punten voor treintegels die actief zijn (elke treintegel kan je flippen voor een bepaald voordeel en via bepaalde (bonus)acties terug actief maken), elke vervulde opdracht (je moet hiervoor aan bepaalde voorwaarden voldoen én werkers weggepromoveerd hebben naar de tegel) is evenveel waard als de aangegeven waarde, punten volgens het performantiespoor (voor stations, telegraafkantoren en level 5-steden die je hebt bereikt) en 5 of 8 punten voor elke telegraafverbinding die je hebt gerealiseerd. Wie de meeste punten heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels. Alle spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zaterdag 08 oktober, 2016.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.