"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Hellas (NL)

37,30EUR  15,00EUR

  • Model: WGG-HEL01
  • Gefabriceerd door: White Goblin Games


Auteur(s): Stefan Dorra
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 45 - 60 min
Taal: NL

Beschrijving: Hellas van Stefan Dorra (ontwerper van o.a. For Sale, Medina en Nyet) wordt gespeeld over 3 rondes. Iedere ronde krijgt men een aantal actieblokjes. Die worden om en om ingezet op 1 van de beschikbare actievelden. Sommige actievelden geven een actie enkel aan de speler die er zijn actieblokje zet, andere triggeren een actie voor iedere speler.
Mogelijke acties zijn: een dorp bouwen (kost 1 marmer aan de kust, 2 in het binnenland), een plein bouwen (kosten zijn idem als een dorp), een paleis bouwen, (kost 5 marmer aan de kust, 7 in het binnenland), marmer delven (huizen die aan een marmergroeve grenzen krijgen evenveel marmer als afgebeeld op de tegel; daarna worden nieuwe mijntegels getrokken en dit kan leiden tot het sluiten van bestaande mijnen en het openen van nieuwe), het bouwen aan een tempel (levert ringen op en de speler die deze actie kiest wordt startspeler voor de volgende ronde), een standbeeld bouwen (kost 7 marmer) of simpelweg 3 marmer ontvangen.
Na 3 rondes zullen de spelers hun steden scoren. Een stad is een combinatie van een paleis met minstens 1 eigen dorp. Men krijgt punten voor zijn grootste stad, tempels waar men aan grenst, standbeelden waar men aan grenst, elke ring die men heeft (plus 3 voor het hebben van de meeste ringen) en elke 5 marmer die men nog over heeft. Wie de meeste punten heeft, die wint het spel.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zaterdag 08 oktober, 2016.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.