"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Imhotep (NL) + gratis mini-uitbreiding 'De Weddenschap'

30,80EUR

  • Model: WGG-IMH01
  • Gefabriceerd door: White Goblin Games


Auteur(s): Phil Walker-Harding
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 40 min
Taal: NL

Beschrijving: In Imhotep heeft iedere zijn voorraad aan stenen en een slede die maximaal 5 stenen kan bevatten. Men kan die stenen gebruiken om op 5 verschillende plaatsen te gaan bouwen, maar die stenen zullen eerst op boten moeten geplaatst worden om de Nijl over te steken.
Bij de start van een ronde worden er een kaart opengedraaid welke 4 boten (elke ronde zal dus 1 locatie niet bediend worden) deze ronde beschikbaar zijn, waarbij elke ronde de grootte van de beschikbare boten varieert. In een ronde kan je het volgende doen: 3 stenen uit je algemene voorraad op je slede plaatsen, een steen van je slede op een lege plaats op een boot plaatsen (hierbij kies je ook zelf de positie op de boot), een boot naar een locatie varen (mag enkel als er een minimaal aantal stenen op ligt) en de stenen op de locatie plaatsen of een actiekaart (verworven op de markt) uitspelen. Deze actiekaart is meestal een combinatie van de eerste 3 acties.
De verschillende locaties zijn: de Markt (hier kan je kaarten verwerven. Dit kunnen actiekaarten zijn, puntenkaarten of eenmalige bouwvoordelen), de Piramide (er wordt volgens een vast plan gebouwd en de punten in elke plek variëren tussen 1 en 4), de Obelisk (wie de meeste blokken hier heeft op het einde van het spel, krijgt een mooie puntenbonus), de Tempel wordt na elke ronde gescoord (en iedereen krijgt evenveel punten als stenen van hem zichtbaar zijn) en de Grafkamer wordt ook helemaal op het einde gescoord waarbij je jouw stenen zoveel mogelijk in aaneengesloten ketens wil hebben.
Na 6 rondes ga je dus enkel nog de Obelisk, de Grafkamer en de puntenkaarten verworven op de Markt scoren en wie daarna de meeste punten heeft, die wint het spel.

Opmerking: de beschrijving van elke locatie hierboven is de zogenaamde A-kant voor de locatie. Elke locatie is dubbelzijdig voor meer variatie en meer uitdagingen.
Uitverkocht

Artikel opgenomen in ons assortiment op maandag 17 oktober, 2016.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.