"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Guilds of London (EN)

56,50EUR

  • Model: TMG-GOL01
  • Gefabriceerd door: Tasty Minstrel Games


Auteur(s): Tony Boydell
Aantal spelers: 1 - 4
Speelduur: 45 min

Beschrijving: In Guilds of London probeer je zoveel mogelijk invloed te krijgen in de verschillende gilden van Londen. Rond de gildehal worden een aantal gildekaarten willekeurig geplaatst.
Een ronde begint altijd in volgorde van aflopend puntentotaal (= de speler met de meeste punten begint, dan die met de tweede hoogste score enz.). Je mag in je beurt zo veel actiekaarten spelen als je wil. Je kan de kaart gebruiken voor zijn kleur om 1 van je werkers naar een gildekaart te plaatsen die dezelfde kleur heeft (sommige gildekaarten hebben meerdere kleuren, dan volstaat 1 van die kleuren). Die werker kan je nemen van de gildehal of een andere gildekaart. Voor om het even welke actiekaart kan je een extra werker uit de algemene voorraad naar de gildehal plaatsen. Tot slot kan je ook de speciale actie van de kaart gebruiken. Meestal moet je daarvoor een kost betalen (in de vorm van andere kaarten). Speciale mogelijke acties zijn o.a. extra kaarten trekken, extra werkers bijkrijgen of plaatsen, punten krijgen, de kleur van een kaart niet laten tellen,...
Op het einde van je beurt trek je 2 kaarten bij als je 1 of meer actiekaarten hebt gespeeld en 4 als je er geen hebt gespeeld. Je handlimiet is echter 7. Als iedereen zijn beurt gespeeld heeft, wordt er gekeken of bepaalde gildekaarten gescoord worden. Dit gebeurt als er minstens evenveel speelstukken opstaan als aangegeven op de gildekaart. De speler met de meeste werkers krijgt dan de beloning voor de eerste plaats en de speler met het tweede meeste de beloning van de geplaatste fiche (deze wordt er bij het plaatsen van de kaart willekeurig opgelegd).
Na een aantal ronden (hangt af van het aantal spelers) is er een groeifase. Dan wordt de plantagetegel gescoord (om daar werkers op te krijgen ga je bepaalde gildekaarten moeten winnen) wat of punten of eindespelscorekaarten oplevert. Na 12 of 15 ronden (hangt af van het aantal spelers) worden die eindespelkaarten afgehandeld en krijg je ook nog punten als de gildekaarten die je hebt gewonnen aan elkaar hangen. Wie daarna de meeste punten heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels zijn in het Engels. Alle spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op dinsdag 18 oktober, 2016.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.