"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


First Class (NL)

35,70EUR

  • Model: 999-FIR01
  • Gefabriceerd door: 999 Games


Auteur(s): Helmut Ohley
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 60 min
Taal: NL
Leeftijd: vanaf 10 jaar.

Beschrijving: First Class is een spel van de helft van het ontwerpersduo van Russian Railroads en ook hier heeft het spel als thema treinen, meer bepaald het bouwen van een trein voor de OriŽnt Express van Parijs naar Constantinopel.
Het spel bevat uit een basisspel en 5 modules. Per spel moet u 2 modules kiezen en de corresponderende actiekaarten aan de stapels kaarten van het basisspel toevoegen, zodat u telkens 3 stapels van 40 kaarten krijgt.
Per ronde worden er 18 kaarten opengedraaid in 3 rijen van 6. In elke ronde mag ieder er om en om er in totaal 3 kiezen (of alternatief de startspelerstegel nemen) en de corresponderende actie uitvoeren. Afhankelijk van welke modules je hebt gekozen zitten er natuurlijk andere kaarten in, maar qua basis ga je altijd kunnen kiezen voor: je treinen uitbreiden, de wagons in je trein opwaarderen, de conducteur verplaatsen in je trein, je route uitbreiden, je locomotief verplaatsen of een opdrachtkaart nemen. Naast je gewone actie kan je ook nog altijd geld afgeven voor een welbepaalde actie te mogen doen of mag je voor 4 munten een eindespelkaart kopen.
Om de 2 rondes (als er een stapel van 40 kaarten op 4 na op is) volgt er een waardering. Je krijgt dan bonussen naar gelang je locomotief al langs bepaalde routes is gepasseerd en scoort alle wagons die je conducteur al is gepasseerd in je beide treinen. Na 6 rondes is er nog een eindwaardering voor eindespelkaarten en niet uitgegeven geld. Wie daarna de meeste punten heeft, die wint het spel.

In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zondag 30 oktober, 2016.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.