"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Great Western Trail (NL)

39,90EUR

  • Model: 999-GWT01
  • Gefabriceerd door: 999 Games


Auteur(s): Alexander Pfister
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 75 - 150 min
Taal: NL
Leeftijd: vanaf 12 jaar.

Beschrijving: Great Western Trail is een strategiespel van Alexander Pfister, de maker van o.a. Skye en Grand Austria Hotel. Op het spelbord begint iedereen in Texas en gaat naar Kansas City, maar er zijn verschillende routes er naartoe, en heeft 4 koeien van zijn basisdeck op handen. Bij het begin van het spel zijn er al een aantal neutrale gebouwen op het spel aanwezig.
Als je aan de beurt bent, dan ga je beginnen met je cowboyfiguur te bewegen (waarbij je mogelijks moet betalen als je groene of zwarte handen passeert op gevaartegels of gebouwen van andere spelers). Kom je daarbij op een neutraal gebouw of een eigen gebouw, dan kan je alle acties die daar beschikbaar zijn uitvoeren. Anders, kan je een zogenaamde hulpactie uitvoeren (zoals 1 geld nemen of 1 kaart bijtrekken en daarna 1 afleggen). Er zijn een waaier aan mogelijke acties beschikbaar. Enkele daarvan zijn: een bepaald type koe afleggen voor geld, je certificaatmarker voortbewegen, je trein vooruit plaatsen (waarbij je in een station voor 1 werker een bonustegel kan claimen), een werker inhuren (er zijn 3 types: cowboys maken het verwerven van nieuwe koeienkaarten makkelijker, arbeiders helpen je om je eigen gebouwen op te richten en ingenieurs helpen je o.a. om je trein sneller te laten bewegen), nieuwe koeienkaarten kopen, een eigen gebouw oprichten,... OP het einde van je eburt vul je je koeienkaarten weer aan tot je handlimiet.
Als je met je cowboy in Kansas City bent, dan is er een speciale beurt: je gaat dan nieuwe tegels inbrengen (o.a. nieuwe werkers, waardoor de jobmarkt opgevuld raakt en het spel zijn einde gaat naderen), dan ga je kijken welke koeienkaarten je op handen hebt (hierbij krijg je geld voor de som van al je verschillende koeiensoorten die je op handen hebt; dit kan je verhogen via certificaten die je hebt) en dan moet je een levering doen, waarbij hoe ver je mag leveren afhangt van hoeveel geld je verdient hebt in de vorige stap en of je moet bijbetalen hangt af van de positie van je trein. Via leveringen kan je veel punten verdienen en bvb. ook extra objectiefkaarten verkrijgen. Vervolgens start je gewoon terug in Texas waarbij je opnieuw een route naar keuze kan starten.
Het spel eindigt als de jobmarkt helemaal werd opgevuld. Punten verdien je o.a. koeienkaarten, gebouwde gebouwen, leveringen, gevaartegels die je hebt verworven, vervulde objectieven (niet-vervulde, gespeelde objectieven zijn minpunten) ,... Wie alzo de meeste punten heeft, die wint het spel.

In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op dinsdag 15 november, 2016.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.