"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Tokaido (NL)

32,90EUR

  • Model: FUN-TOK03
  • Gefabriceerd door: Funforge


Auteur(s): Antoine Bauza
Aantal spelers: 2 - 5
Speelduur: 45 min
Taal: NL

Beschrijving: Het spelmechanisme van Tokaido is poepsimpel: als je laatst staat op de reisweg naar Edo, dan neem je je reiziger en plaatst hem op om het even welke vrije locatie naar Edo toe, met de enige restrictie dat er verplicht moet gestopt worden in elke Herberg door iedere speler.
Onderweg kan je verschillende locaties bezoeken: In het Dorp kan je souveniers kopen - waarbij je zo veel mogelijk verschillende sets wil, in de Boerderij kan je je geldvoorraad weer op peil brengen, er zijn 3 verschillende Panoramaplaatsen waar je telkens een stuk van een foto kan maken en de eerste die een foto vervolledigt, bonuspunten krijgt, in de Tempel kan je donaties doen (wie de grootste donatie heeft gedaan op het einde van het spel, krijgt een mooie bonus), je kan kiezen voor een Ontmoeting met een lokale bewoner (wat je geld, extra kaarten van een bepaalde soort,...kan opleveren) of een bezoekje brengen aan een lokale relaxerende warmwaterbron (wat je 2 of 3 punten oplevert).
In de Herberg (4 in totaal), waar iedereen moet stoppen alvorens te kunnen verderreizen, kan je een maaltijd kopen. Er worden evenveel maaltijden geserveerd als er spelers zijn plus 1. De kost is variabel, daar waar het aantal punten hetzelfde ( = 6) blijft en je bovendien in elke Herberg een andere maaltijd dient te nuttigen. Snel reizen geeft je dus de beste keuze qua maaltijd in de herberg, maar je mist misschien veel punten onderweg, daar waar traag reizen, veel voordelen onderweg kan opleveren, maar je het risico loopt dat je geen maaltijd meer kan verorberen.
Het spel eindigt als iedereen in de Herberg van Edo is. Dan worden er nog bonuspunten vergeven op basis van donaties in de tempel (10 punten voor de gulste schenker) en wie de meeste kaarten van welbaalde locaties heeft weten te verzamelen. Wie daarna de meeste punten heeft, die wint.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op donderdag 01 december, 2016.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.