"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Jorvik (EN)

30,80EUR

  • Model: EGG-JOR01
  • Gefabriceerd door: Eggertspiele


Auteur(s): Stefan Feld
Aantal spelers: 2 - 5
Speelduur: 45 min

Beschrijving: Jorvik is een herwerking van Koopmanshuis, maar de uitbreiding Kaispeicher zit er ook meteen in. Het is een spel met een uniek biedsysteem. Per ronde liggen er een aantal kaarten open. Daar kan je je Vikingen op afsturen. Wie eerst in het pakhuis is, heeft als eerste het recht de desbetreffende kaart te kopen. De prijs is evenveel als er verschillende Vikings op die plek staan (dus ook die van je medespelers). En zoals wel vaak bij een spel van Stefan Feld is geld een schaars goed dat je dus niet al te kwistig wilt uitgeven. Je zal dus goed moeten timen als je een bepaalde kaart echt wil. Je hebt verschillende soorten kaarten: goederenkaarten, die als je ze allemaal weet te verzamelen, je een aantal punten opleveren aan het einde van het spel, schepen met daarop de verschillende goederen op, Vikingkrijgers die je punten kunnen opleveren als er 1 van de 4 raids op het dorp plaatsvindt (en als je niet genoeg bijdraagt aan het stoppen van de raid, dan kost het je zelfs punten!)en dan zijn er ook allerlei soorten kaarten waarmee je aan geld kan geraken, o.a. door goederen te gaan verkopen (maar die goederen wil je natuurlijk ook om via de goederenkaarten punten te scoren). Wie na het uitbreken van de vierde raid het meeste punten heeft, die wint het spel.
Als je het zogenaamde expertenspel speelt, wat de uitbreiding toevoegt, dan komen er een heleboel kaarten bij en komt er een tweede rij kaarten bij (samen met wat extra goederen), waarbij de volgorde waarin je een kaart probeert te nemen zal bepalen hoeveel je moet betalen.

Opmerking: De spelregels zijn in het Duits en Engels. In Jorvik zijn alle kaarten taalonafhankelijk gemaakt.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zondag 04 december, 2016.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.