"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Scythe (EN)

69,10EUR

  • Model: STO-SCY01
  • Gefabriceerd door: Stonemaier Games


Auteur(s): Jamey Stegmaier
Aantal spelers: 2 - 6
Speelduur: 90 - 115 min

Beschrijving: In Scythe heeft iedere speler zijn eigen factie. Elke factie heeft een eigen factiebord (en geeft je een speciale eigenschap en een willekeurig spelersbord met acties. Per kolom is er een hoofd- en nevenactie, maar bij elk spelersbord is die combinatie anders, waardoor er allen al heel wat herspeelbaarheid is doordat je iedere keer een andere combinatie van factie- en spelersbord kan krijgen.
Elke keer dat je aan de beurt bent, verplaats je de pion naar de kolom waarvan je één of beide acties wil doen en moet je beginnen met het uitvoeren van de acties. Hoofdacties zijn: verplaatsen, 'bolster' (wat je kracht of gevechtskaarten oplevert), handelen (verkrijg grondstoffen of populariteit) of produceren (je boeren brengen grondstoffen op naar gelang de locaties die ze bevolken).
De nevenacties zijn: bouw een gebouw (geeft speciale eigenschappen), voer een upgrade uit (maakt bepaalde hoofdacties efficiënter en nevenacties goedkoper), bouw een mech (laat makkelijker transport van boeren toe en handig in gevechten) of 'enlist' (dan krijg je een bepaald voordeel als een andere speler een bepaalde actie uitvoert).
Wat je tenslotte wil bereiken is sterren wegzetten in combinatie met populariteit winnen. Sterren zet je weg door o.a. gevechten te winnen (echter maximaal 2 keer en vaak nefast voor je populariteit), een objectief vervullen of iets te maximaliseren (zoals bvb. alle 4 je mechs gebouwd hebben of het einde van het populariteitsspoor bereiken). Als iemand zijn 6de ster wegplaatst is spel immers gedaan. Punten krijg je voor geld vergaard tijdens het spel, weggeplaatste sterren (hoeveel hangt af van je populariteit, wat ook het geval is voor de volgende 2 categorieën), hoeveel territoria je bezit en hoeveel grondstoffen je nog hebt op het einde van het spel. Wie alzo de meeste punten heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels + Nederlands bijgevoegd. Kaarten bevatten Engelse tekst, taalafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op woensdag 14 december, 2016.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.