"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Princes of the Renaissance

47,30EUR

  • Model: MER-PRI01
  • Gefabriceerd door: Mercury Games


Auteur(s): Martin Wallace
Aantal spelers: 3 - 6
Speelduur: 180 min

Beschrijving: Princes of the Renaissance is een klassieker van Martin Wallace die dankzij Mercury Games terug verkrijgbaar is.
Het spel speelt zich af tijdens de woelige Renaissance in Italië waar verschillende stadstaten met elkaar in de clinch liggen en de meeste invloed willen.
Het spel duurt 3 decennia. Telkens je aan de beurt bent kan je kiezen uit een aantal acties (naast passen): een 'verradertegel' kopen (die je later in het spel kan gebruiken om de zaken in jouw voordeel te manipuleren), een legereenheid kopen, een stads-, gebeurtenis- of de paustegel ter veiling aanbieden (waarbij de bieding zowel met invloed als met geld kan beslecht worden) of een oorlog starten.
Als je een oorlog start, dan wordt er eerst voor elke stad een Condotierre gezocht die met zijn leger de aanval of verdediging van de stad op zich wil nemen en hiervoor ook betaald zal worden. Beide Condotierreposities worden geveild via invloed. Soms wil je Condotierre zijn van een stad om ze te laten verliezen (omdat je een zwak leger hebt en weet dat je veel kans hebt om te verliezen), omdat je van de stad die daardoor gaat winnen veel stadstegels hebt. Het resultaat van de oorlog zal immers zijn dat de winnaar een oorlogsfiche krijgt, dat de winnende stadstaat aan invloed wint en de verliezende stadstaat een invloed inboet.
Nadat er een aantal oorlogen zijn geweest, is het decennium voorbij en na 3 decennia worden de punten geteld. Je krijgt punten volgens het aantal gewonnen oorlogen, voor je stadstegels (de ultieme ranking op het invloedsspoor zal bepalen hoeveel elk van je stadstegels waard is), voor bepaalde gebeurtenistegels en als je op het einde de Paustegel bezit, dan is die 3 overwinningspunten waard. Wie alzo de meeste punten heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels. De tegels bevatten eenvoudige, Engelse tekst, taalafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op donderdag 22 december, 2016.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.