"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Dreams

36,50EUR

  • Model: ZOC-DRE01
  • Gefabriceerd door: Zoch


Auteur(s): Olivier Grégoire
Aantal spelers: 3 - 6
Speelduur: 30 min
Leeftijd: Vanaf 10 jaar

Beschrijving: In Dreams is er een mens het godenrijk kunnen binnensluipen. Het spel verloopt over verschillende ronden, die op hun beurt bestaan uit volgende fasen.
In fase 1 worden de dromen opengedraaid: er worden 4 droomkaarten opengedraaid en deze worden genummerd, zodat duidelijk is voor alle spelers welk nummer aan welke kaart vasthangt.
In fase 2 gaan alle spelers, behalve één hun ogen sluiten. De speler met z'n ogen open, schuift de stapels godenmarkers door elkaar en sluit nadien z'n ogen. De andere spelers openen hun ogen en mogen ook elk een stapel van plaats verschuiven. De speler die als eerste z'n ogen openhield, kiest nu één stapel en verdeelt de fiches onder de spelers. Zij houden deze gedekt voor de andere spelers maar mogen zelf wel kijken. Ofwel zien zij een nummer (dat overeenkomst met de droomkaart die ze zullen schilderen) of een mens.
Beginnend met de speler die heeft gedeeld, plaatsen de spelers nu om beurten hun sterren (kristallen) op de speelmat. Ze leggen deze ergens op een plaats dat overeenkomt met een typisch punt van de droomkaart. Als de sterren stilaan hun posities innemen, zal er zich een afbeelding vormen.
In de laatste fase nemen alle spelers hun keuze-ster en kiezen de kleur van de speler waarvan ze vermoeden dat het de mens is. De mens daarentegen kiest het nummer waarvan hij denkt dat het schilderij is getekend. Als alle spelers gekozen hebben, tonen ze gelijktijdig hun keuze-ster en worden de punten gescoord. De mens krijgt hierbij 3 punten als niemand hem ontmaskerd heeft en 2 punten om het juiste schilderij te raden. De goden krijgen 2 punten als ze de mens ontmaskerd hebben en 1 punt als niemand hen heeft verdacht als mens.
Na een ronde nemen de spelers hun sterren terug, worden er vier nieuwe droomkaarten opengelegd en de droommarkers terug klaargezet om te verdelen zoals in fase 2. Zo gauw een (of meerdere) speler(s) 16 punten haalt, eindigt het spel en wint de speler met de meeste punten.

Opmerking: Spelregels in het Frans, Duits, Engels en Italiaans. 100 % taalonafhankelijk spelmateriaal.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op donderdag 29 december, 2016.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.