"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Sola Fide (EN)

44,50EUR

  • Model: STR-SOL01
  • Gefabriceerd door: Stronghold Games


Auteur(s): Christian Leonhard & Jason Matthews
Aantal spelers: 2 - 2
Speelduur: 45 min

Beschrijving: Sola Fide (wat Latijn is voor 'Alleen door het Geloof) is een tweepersoonsspel waarbij de ene speler de Katholieken vertegenwoordigd en de andere de Protestanten.
Voor het spel start gaat iedereen uit zijn deck van 45 kaarten een persoonlijk deck samenstellen van 15 kaarten (de spelregels beschrijven een bepaalde manier, maar je kiest natuurlijk de manier die je zelf wilt en er worden ook een aantal mogelijkheden gesuggereerd voor wie dit niet graag doet) waarmee je de rest van het spel gaat spelen.
Een spelbeurt is heel simpel: of je trekt een kaart (maar je handlimiet is 5) of je speelt een kaart en doet wat de kaart zegt. Meestal ga je op 1 van de beschikbare invloedscirkel invloed van jezelf bijleggen of wegnemen van je tegenstander. Per invloedscirkel (zeg maar gebied) heb je echter 2 zijden: de edelen en de 'communards'. Wanneer langs 1 zijde een speler alle invloed heeft én die zijde heeft het voor het zeggen (wat via een marker wordt bijgehouden), dan wint die speler de bijhorende tegel en de punten die er mee verbonden zijn. Het kan dus gevaarlijk zijn om je op 1 zijde te focussen als de andere speler plots de 'andere zijde' laat heersen over het gebied.
Het spel eindigt als alle 10 de invloedscirkels zijn afgehandeld. Dan tel je je punten en wie de meeste punten heeft, die wint.

Opmerking: spelregels in het Engels. De kaarten bevatten Engelse tekst, taalafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op donderdag 29 december, 2016.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.