"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Manhattan Project: Energy Empire

59,50EUR

  • Model: MIN-MAN04
  • Gefabriceerd door: Minion Games


Auteur(s): Tom Jolly & Luke Laurie
Aantal spelers: 1 - 5
Speelduur: 60 - 120 min

Beschrijving: Manhattan Project: Energy Empire is de opvolger van Manhattan Project en speelt zich enkele jaren na WO II af met een focus op productie.
Als je aan de beurt bent dan kan je een werker inzetten. Maar soms ga je die moeten boosten met energie, namelijk evenveel als er al werkers werden ingezet door de andere spelers én jezelf in het vak waar je wil gaan staan. Vervolgens mag je de actie die bij dat vak hoort uitvoeren. Dat kan gaan van een bepaalde grondstof verwerven, een gebouw kopen (er zijn 3 soorten), een dobbelsteen verwerven,.afval verwijderen,..
Naast een werker inzetten, kan je ook werkers terugtrekken. Afhankelijk uit welke sectie ze komen, laten ze toe om bepaalde van jouw gebouwen te gaan activeren (kome je werkers bvb. uit de gele sectie, dan mag je jouw gele gebouwen activeren, mist het betalen van de actievatiekost). Je krijg ook nieuwe energie door met de dobbelstenen te rollen (waarbij je extra dobbelstenen kan verkrijgen door olie af te geven). Naast energie, kan zo'n dobbelsteen je echter ook (nuclair) afval opleveren. Dat moet je op jouw bord leggen en ze dekken als het ware pluspunten af.
Bovendien triggeren deze het einde van het spel. Als de laatste wordt genomen, krijgt iedereen nog 1 beurt. Vervolgens worden de punten geteld (deze krijg je onder andere van gebouwen, ontwikkeling op het VN-spoor, niet vervuilde gebeiden op jouw spelersbord, verworven dobbelstenen, vervulde eindobjectieven...). Wie de meeste punten heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels. De eindobjectieven zijn in eenvoudig Engels geformuleerd. Alle andere spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op maandag 30 januari, 2017.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2017 Time2Game.