"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Inis (EN)

47,30EUR

  • Model: MAT-INI01
  • Gefabriceerd door: Matagot


Auteur(s): Christian Martinez
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 60 -90 min

Beschrijving: In Inis vecht je in het Schotse hoogland ene bitse strijd uit met je medespelers.
Elke ronde bestaat uit 2 fasen: de 'Assembly'-fase en de Seizoensfase. In de Assembly-fase bepaal je wie de Brenn is voor deze ronde (diegene die de tegel met de Citadel op controleert). Vervolgens check je of er iemand gewonnen heeft. Is dat niet het geval, dan wordt de richting waarin gedraft wordt bepaald en worden vervolgens de seizoenskaarten gedraft. Iedereen krijgt ook de kaart(en) die hoort/horen bij de tegels) die men controleert.
In de seizoensfase kan men de verworven kaarten dan gaan uitspelen. Er bestaan verschillende soorten kaarten: reactiekaarten, kaarten die je bepaalde soorten gebouwen laten neerzetten, kaarten die je extra troepen geven, kaarten waarmee je je troepen kan bewegen (wat mogelijks een conflict met zich meebrengt), een extra tegel aanbouwen,...Als iedereen opeenvolgend heeft gepast, dan stopt de huidige ronde en start een volgende.
Je wint als je op een gegeven moment aan meer overwinningsvoorwaarden voldoet dan een andere speler. Er zijn daarbij 3 mogelijke overwinningsvoorwaarden: op 6 tegels aanwezig zijn, op tegels aanwezig zijn waar in totaal zich 6 heiligdommen bevinden en in totaal 6 clanleden van andere spelers domineren. Heb je er dus op een gegeven moment meer dan een andere speler, dan win je en stopt het spel automatisch.

Opmerking: Spelregels in het Engels. De kaarten bevatten Engelse tekst, taalafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op dinsdag 07 maart, 2017.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2017 Time2Game.