"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Santorini (EN)

47,70EUR

  • Model: ROX-SAN01
  • Gefabriceerd door: Roxley Games


Auteur(s): Gord!
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 20 min

Beschrijving: Het Griekse eiland Santorini is gekend voor zijn huizen met de mooie, blauwe koepels. Het is op dit eiland dat u de rol van een god op zich neemt en die huizen gaat bouwen.
In de doos van Santorini vindt u dan ook naast blauwe koepels, 3 soorten verdiepingen. Een beurt is heel simpel: u moet 1 van uw 2 werkers bewegen, waarbij je maximaal 1 stap omhoog kan gaan. Stijg je hierbij van het 2de naar het 3de niveau, dan ben je meteen gewonnen. Gebouwen waar al een blauwe koepel opstaat kan je echter niet meer betreden.
Nadat je hebt bewogen, moet je een aangrenzend gebouw met 1 verdieping verhogen (of een nieuw gebouw starten). Als je trouwens niet reglementair of kan bewegen of bouwen, dan lig je uit het spel.
Zo simpel zijn de regels, maar opdat elk spel werkelijk anders zou zijn, zijn er 30 goden, waarvan iedereen er 1 krijgt. En doordat elke god een andere speciale eigenschap heeft, moet je elk spel opnieuw die eigenschap het meest optimaal gaan gebruiken, maar ook rekening houdend met de speciale eigenschappen van je tegenstander(s) natuurlijk.
Het spel eindigt dus als iemand van niveau 2 naar 3 kan stoppen of als iedereen behalve 1 speler is geëlimineerd.

Opmerking: Spelregels in het Engels.Het spelmateriaal bevat geen enkele tekst, 100% taalonafhankelijk.
Uitverkocht

Artikel opgenomen in ons assortiment op zondag 19 maart, 2017.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.