"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Anachrony (EN)

64,10EUR

  • Model: MIN-ANA01
  • Gefabriceerd door: Mindclash Games


Auteur(s): Dávid Turczi, Richard Amann & Viktor Peter
Aantal spelers: 1 - 4
Speelduur: 60 - 120 min

Beschrijving: Anachrony speelt zich af in een toekomst met heel wat uitdagingen en bedreigingen. Binnen kunnen je werkers nog doen wat ze willen, maar om buiten te gaan, zullen ze zich in een speciaal pak, een zogenaamd exosuit, moeten hijsen.
Anachrony wordt gespeeld over een aantal rondes. Na 4 rondes volgt er een meteorieteninslag en dan duurt het spel nog 1 tot maximaal 3 rondes.
Elke ronde bestaat uit 6 fasen. Eerst is er een voorbereidingsfase waar o.a. nieuwe werkers en grondstoffen beschikbaar komen. Dan is er de Paradox-fase. Om die te begrijpen moeten we even naar fase 4. Daar kan iedere speler namelijk 0 tot 2 zogenaamde warptegels inzetten. Die warptegels zijn als het ware grondstoffen, werkers,... die je al leent uit de toekomt en dan mogelijks gaat afbetalen verder in het spel. Die warptegels leg je op de huidige tijdslijntegel. Wat je in fase 2, de Paradox-fase, checkt is, welke speler(s) de meerderheid hebben op elke tijdslijntegel. Wie een meerderheid aan warptegels heeft, die moet dobbelen en krijgt evenveel paradoxtokens als gerold. Heb je echter 3 paradoxtokens, dan krijg je een anomalie. Dat is zeg maar een negatief gebouw dat je 3 overwinningspunten kost als het er nog ligt op het einde van het spel en het afbreken kost tamelijk wat grondstoffen en een werker.
In de overgeslagen fase 3 beslist iedere spelers hoeveel exosuits hij wil klaarzetten voor zijn werkers. In de eerste 4 rondes zijn er 3 gratis, na de meteorieteninslag is er dat maar eentje meer. De andere exosuits (je hebt er maximaal 6) moet je activeren door energiekernen af te geven.
Fase 5 is de actiefase. Dan kan je jouw werkers inzetten zowel op jouw basis (waar meer mogelijkheden zullen ontstaan naarmate er meer gebouwen bijkomen) of buiten als je een exosuit hebt. Er zijn trouwens 4 soorten werkers (wetenschappers, ingenieurs, administratieve medewerkers en geniën) die elk een bepaald voordeel hebben bij bepaalde acties. Mogelijke acties zijn: water halen, wisselen op de markt, grondstoffen mijnen, nieuwe werkers halen, een speciale tegel verwerven (nodige voor het bouwen van superprojecten) en bouwen. Er zijn verschillende soorten gebouwen die je bouwen, maar met de gele gebouwen kan je bvb. terug in de tijd reizen om je warptegels te gaan af te betalen.
Fase 6 ten slotte is de afruimfase. Na ronde 4 voer je hier ook de meteorietenimpact uit, waardoor er een extra actie (je burgers evacueren) bijkomt, je minder gratis exosuits hebt en het spel vroegtijdig eindigt als alle bonusactietegels die in het spel komen zijn opgebruikt door de spelers.
Op het einde van het spel worden de punten geteld en krijg je punten voor o.a. je gebouwen, bepaalde eindobjectieven waar jij de meerderheid in hebt,... en zijn er minpunten voor niet afbetaalde warptegels en niet afgebroken anomalieën. Wie de hoogste eindscore heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels, Frans en Duits + Nederlands bijgevoegd op verzoek. Alle componenten zijn 100% taalonafhankelijk.
Uitverkocht

Artikel opgenomen in ons assortiment op zondag 19 maart, 2017.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2017 Time2Game.